Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton wil betere communicatie bij Mercedes

1 reactie | 566x gelezen
11-04-2018 12:00

EvDelft | Lewis Hamilton zegt dat hij en zijn team hard moeten werken aan het verbeteren van de radiocommunicatie tijdens de races.

Bron: F1i.com

Lewis vond het frusterend dat hij zo weinig informatie kreeg vanuit de pitmuur tijdens de race in Bahrein. Hij kreeg, naar zijn mening, geen duidelijke antwoorden van zijn race-ingenieur over hoe hard hij moest rijden in de tweede helft van de race.

"Wanneer je iemand probeert in te halen die 25 seconden vóór je rijdt, moet je precies weten wat je moet doen om je banden niet om zeep te helpen, maar toch hard genoeg kunt rijden om op hem in te lopen. Het was moeilijk om te weten hoe ik met mijn nieuwe banden moest omgaan. Op een gegeven moment begreep ik dat Ferrari twee keer zou stoppen, terwijl wij maar één pitstop zouden maken. In dat geval zou ik de banden kunnen sparen zodat ik aan het einde van de race een inhaalpoging zou kunnen doen."

Maar na het uitvallen van Kimi Räikkönen, besloot Ferrari om Sebastian Vettel niet meer binnen te halen. Maar daar lag het probleem niet echt: de microfoon van Lewis functioneerde niet goed, waardoor het team hem niet kon verstaan en daarmee niet wist wat hij zei, zodat ze hem zelf geen goede informatie terug konden geven.

Vanwege de slechte communicatie werd Lewis steeds meer gefrustreerd, ook al omdat hij voelde dat vanwege een communicatiefout hij de overwinning in Australië was misgelopen.

"Ik kan een patroon ontdekken inmiddels waar de communicatie niet helemaal goed verloopt. Het zijn kleine dingen die een verschil van zeven punten kunnen maken. We kunnen het ons niet veroorloven te blijven verliezen van Ferrari. Als je naar de laatste race kijkt: die hadden we moeten winnen. Heowel we proberen te begrijpen wat er mis is gegaan, hebben we nog steeds die race verloren."

Lewis Hamilton gaat met zijn race-ingenieur Peter Bonnington ('Bono') om tafel zitten om de problemen door te spreken en fouten in de toekomst te voorkomen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

KawaEd
Senior Member

Moet je vragen hoe hard je mag rijden aan je raceinstructeur?????
Het moet niet gekker worden!
Zitten wij nu naar een RACE te kijken of ingehouden frustratie?
De teloorgang van de F1 in zijn huidige vorm is duidelijk en het wordt nog erger.....bah.

"Lewis vond het frusterend dat hij zo weinig informatie kreeg vanuit de pitmuur tijdens de race in Bahrein. Hij kreeg, naar zijn mening, geen duidelijke antwoorden van zijn race-ingenieur over hoe hard hij moest rijden in de tweede helft van de race."

0 11-04-2018 22:20:57
;