Menu
© Red Bull
Nieuws

Christian Horner oneens met Renault over deadline

3 reacties | 1263x gelezen
13-03-2018 08:00

EvDelft | Christian Horner, de teambaas van Renault, is het niet eens met de bewering van Renault dat het team uit Milton Keynes in mei moet beslissen welke motoren het wil gebruiken in 2019.

Bron: F1i.com

Het contract tussen beide partijen loopt aan het einde van dit seizoen af. De relatie tussen beiden is er een geweest met pieken en dalen, en kreeg een fatale klap te verwerken toen Toro Rosso met motoren van Honda ging rijden. Red Bull houdt natuurlijk de ontwikkelingen bij Honda goed in de gaten, omdat het kennelijk van plan is volgend jaar over te stappen op de Japanse krachtbronnen.

Cyril Abiteboul liet onlangs weten dat Red Bull in mei dit jaar moet beslissen tussen Renault en Honda voor 2019. Maar Horner zegt dat die deadline niet klopt.

"Van wat wij begrijpen is dat de FIA in mei een indicatie wil hebben met welke motoren je volgend jaar gaat rijden. Maar dat is een indicatie, geen verbintenis. De definitieve beslissing hoeft pas eind van de zomer genomen te worden", aldus Horner.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

vnons
Senior Member

Als Honda het inderdaad goed op de rails krijgt en volgend seizoen motoren kan leveren die qua vermogen en betrouwbaarheid gelijk staan aan Mercedes en Ferrari , dan denk ik dat als RB overstapt ze de beste auto op de grid hebben omdat het chassis van RB beter is dan die van Ferrari en Mercedes .
Maar eerst de prestaties van de combi Honda/ TR maar eens afwachten .
ik ben heel benieuwd en hoop dat ze bij Honda het spreekwoordelijke lek boven hebben waarbij het natuurlijk mooi zou zijn als ze Mc-Laren achter zich kunnen houden

0 13-03-2018 08:47:05
Misjab
Gold Member

Euh.... Mooi dat jij vindt dat je best tot het einde van het seizone kan wachten Christian, maar als Renault zegt dat ze willen dat je voor mei beslist, zal je daar toch iets mee moeten.. Renault is helemaal niet verplicht nog motoren aan je te leveren na dit jaar, dus als jij deze deadline aan je voorbij laat gaan, heeft renault al het recht om je op straat te laten staan. En dan moet je maar hopen dat die honda wat wordt (wat me trouwens op lange termijn een prima optie lijkt, zeer slim dat ze die al bij TR hebben binnengelootst).

1 13-03-2018 10:39:27
Binatang
Silver Member

Goeie reclame ook voor Renault als ze plots stoppen met leveren.
En de overgang tussen de verschillende teams met Renault en Honda motoren daar waren ze zelf bij betrokken en daarmee hebben ze zelf van geprofiteerd, want Sainz was niet te koop.

13-03-2018 16:52:02
;