Menu
© Red Bull
Nieuws

Helmut Marko ervan overtuigd dat Red Bull de beste auto heeft

1 reactie | 1274x gelezen
12-03-2018 08:00

EvDelft | Ferrari kan dan wel beweren dat zij de snelste tijd hebben laten noteren in de testweek voorafgaand aan het seizoen, maar Helmut Marko is van mening dat de RB14 van Red Bull het beste chassis is.

Bron: F1i.com

Veel kenners in het paddock denken dat het team uit Milton Keynes een winnende auto hebben gebouwd, dankzij het feit dat ze zo vroeg zijn begonnen met het bouwen van de wagen. Bovendien was de wagen direct op snelheid. Marko zegt dat als er een verschil is in vermogen tussen Red Bull enerzijds en Ferrari en Mercedes anderzijds, dat puur komt door de motoren.

Echter, Adrian Newey - de ontwerper van de RB14 - ziet het een klein beetje anders. Volgens hem ligt het verschil hem niet in de motoren, maar in het verbruik van de olie.

"Voor ons, als klant van Renault, is het olieverbruik 0,1 liter olie per 100 liter benzine. Mercedes en Ferrari hebben de grens opgezocht met 0,6 liter olieverbruik per 100 liter benzine", aldus Newey.

Inderdaad werd er deze week in Barcelona gesproken over olieverbruik. Elke keer als de SF71-H uit de garage kwam, stond die blauw van de rook.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

RvDelft
Moderator

Dan vraag ik mij af waarom ze dat doen. Redbull kan toch ook gewoon de grens opzoeken?
Als het is toegestaan... en als je daardoor sneller gaat..
Of mis ik dan wat?

0 13-03-2018 16:14:30
;