Menu
© McLaren
Nieuws

Éric Boullier is tevreden met laatste testdag

3 reacties | 1111x gelezen
11-03-2018 16:00

EvDelft | Éric Boullier, de teambaas van McLaren, zegt dat de goede prestatie van Fernando Alonso afgelopen vrijdag precies was wat het team nodig had voordat er wordt afgereisd naar Australië.

Bron: F1i.com

Al in de zesde ronde ging de MCL33 stuk, eergisteren. Na een aantal uren werk kon Alonso echter de baan weer op en de rest van de dag verliep zonder problemen. Uiteindelijk wist de Spanjaard de tweede tijd van de dag - en de derde tijd van de week - te rijden. Dat was een positieve afsluiting van de testweek, aldus Boullier.

"Toen Fernando over de finishlijn kwam, was hij heel erg blij. Hij heeft een goed humeur. Dit was precies wat we nodig hadden voordat we naar Australië vertrekken. We proberen McLaren terug te krijgen waar het hoort. Maar net als alles, doe je dat niet in één dag. We zullen vast tegen nog wat meer problemen aan gaan lopen, maar we hebben het nog niet verleerd een snelle auto te bouwen", aldus de teambaas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

hehe als Allonso blij is , dan is iedereen blij bij MClaren!
sorry maar 1 middag op 8 test dagen vind dat niets om blij over te zijn!

1 11-03-2018 18:32:39
bvonk
Moderator

Een "middag" klopt ook niet. In de eerste week waren er helemaal geen problemen op de laatste dag. Stoffel en Alonso hebben toen gewoon kunnen testen. Alonso heeft ondanks het wiel probleem maandag een halve dag kunnen testen en niemand heeft echt getest op woensdag maar juist McLaren nog het meeste.

Zal niet zeggen dat alles perfect ging maar met een motor wissel heeft het team wel 652 km meer getest dan vorig jaar en met veel betere tijden.

12-03-2018 12:02:19
Sicko
Gold Member

Laat ik nou net het idee hebben dat McLaren het verleerd is om een snelle wagen te bouwen. Daarnaast is het wel een raar statement om een "blije Alonso" als reden te zien dat het goed zou gaan.

0 11-03-2018 21:01:43
;