Menu
© Mercedes
Nieuws

Dit is waarom Lewis Hamilton wil dat Valtteri Bottas blijft bij Mercedes

1 reactie | 1310x gelezen
11-03-2018 14:00

EvDelft | Lewis Hamilton heeft dezelfde reden om Valtteri Bottas als teamgenoot te houden, als Sebastian Vettel heeft om Kimi Räikkönen als teamgenoot te houden. Dat zegt Jolyon Palmer.

Bron: PlanetF1.com

Dit zal het tweede jaar zijn dat Bottas bij Mercedes rijdt, en de Fin hoopt dat zijn contract na december nog verlengd zal worden. Één persoon die hem daarbij kan helpen, is Lewis. Jolyon Palmer rekent erop dat die wil dat Bottas blijft omdat dat betekent dat de viervoudig wereldkampioen de nummer 1-status binnen het team behoudt.

Palmer: "Ik denk dat hij er erg blij mee zal zijn. Het is een vergelijkbare situatie als we bij Ferrari hebben, waar Vettel de status van beste coureur binnen het team heeft, ongeacht of dat nou officieel is of niet. Elk jaar heeft Sebastian laten weten dat hij graag wil dat Kimi blijft."

"Een situatie waarbij de ene coureur - officieel of niet - meer steun krijgt dan de andere, is normal. De betere coureur wil ook altijd en teamgenoot die minder snel is dan hijzelf. Hij is competitief en heeft hulp nodig. Dat is waar de tweede coureur voor is", ging de voormalig coureur van Renault verder.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Fout Palmer. Het is zowel bij Mercedes als Ferrari niet de betere rijder die de voordelen krijgt, maar de rijder waarvan het merk vindt dat die eerste rijder is. Bottas werd als betere rijder afgelopen seizoen terug gefloten toen bleek dat hij wk ging worden ipv de Mercedes-protegé. En Räikkönen? Die interesseert het geen ene moer zo lang hij zijn miljoenen maar binnen harkt.

0 11-03-2018 20:58:37
;