Menu
© Sauber
Nieuws

"Charles Leclerc heeft tijd nodig om te leren"

1 reactie | 498x gelezen
10-03-2018 13:00

EvDelft | Hoewel Frédéric Vasseur er volledig van overtuigd is dat Charles Leclerc klaar is voor de uitdaging van de Formule 1, zegt hij dat de nieuwkomer ook tijd nodig heeft om zich aan te passen.

Bron: PlanetF1.com

Leclerc is een protege van Ferrari en zal in 2018 voor Sauber uitkokmen. Er wordt veel verwacht van de Monegask. En hoewel de jonge coureur zich hoogstwaarschijnlijk met Sauber in de achterhoede zal bevinden, zijn velen van mening dat hij nog altijd indrukwekkend kan zijn. Echter, Vasseur zegt dat Leclerc eerst maar eens moet leren hoe het leven in de Formule 1 is.

"Ik ken Charles nu bijna 10 jaar. Hij heeft erg veel successen behaald tot op heden. Hij won bijna alles. De volgende stap zal echter de grootste zijn. De stap stap van GP3 naar Formule 3, of van Formule 3 naar Formule 2, is ongeveer gelijk. Maar de Formule 1 is een ander verhaal", aldus Vasseur.

"Je moet leren omgaan met de banden, met de motoren inclusie de energieopslag, de circuits, alles. De eerste twee of drie races waar hij gaat rijden, die circuits kent hij niet. Hij moet uiteraard presteren, maar ik zal hem geen extra druk op zijn schouders leggen. Hij heeft een heel positieve instelling. Voor mij het belangrijk dat hij zichzelf tijdens het seizoen blijft verbeteren. Ik ga er vanuit dat hij dat kan", legt de Fransman uit.

En hoewel er in 2019 voor Ferrari een stoeltje vrij zal komen, denkt Vasseur dat Sauber zich volledig op de Monegask moet toeleggen, en andersom.

"Charles moet doen wat hij kan en zich richten op het werk dat hij doen moet. Het ergste voor hem is als hij zich nu al gaat richten op 2020 of zo. Dat is een verkeerde houding. Hij moet zich concentreren op het hier en nu, met Sauber, en niet aan Ferrari denken", besloot de teambaas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Het woord "Monegask" is meteen de aanduiding van het soort rijder. Hij woont al in Monaco voordat hij in de F1 kwam. Dus een regelrechte paydriver die zich nog zal moeten bewijzen. En Ferrari neemt de afgelopen jaren toch al de verkeerde keuzes wat rijders betreft.

0 11-03-2018 20:47:34
;