Menu
© Cosworth.com
Nieuws

Cosworth zal niet als zelfstandige motorleverancier terugkeren

2 reacties | 573x gelezen
13-01-2018 14:00

EvDelft | De legendarische motorfabrikant Cosworth wordt regelmatig gekoppeld aan de geschiedenis van de Formule 1. Echter, zij laten weten dat het onwaarschijnlijk is dat zij zonder steun van buitenaf in 2021 terug zullen keren in de Formule 1.

Bron: F1i.com

De Formule 1 werkt toe naar het definiëren van de motorreglementen voor de periode na 2020. Het is de bedoeling dat er een omgeving wordt gecreëerd waarin onafhankelijke motorleveranciers een kosteneffectieve motor kunnen aanbieden.

Hoewel Cosworth bij alle vergaderingen aanwezig is, laat Bruce Wood - uitvoerend directeur - weten dat zijn bedrijf niet in zijn eentje de Formule 1 aankan, tenzij er financiële hulp komt van buitenaf.

"Laat ik beginnen met zeggen dat ik graag terug zou willen keren in de Formule 1. Het is algemeen bekend dat we nauw betrokken zijn bij de voortgaande gesprekken. Echter, het is onwaarschijnlijk dat wij als onafhankelijk Cosworth terugkeren omdat we de hele fabriek moeten verbouwen. En dat gaat niet gebeuren, want dat kost veel te veel geld", aldus Wood.

"We hopen echter dat er een partner bij kan komen die ons financieel steunt, zodat we gebruik kunnen maken van de nieuwe reglementen zodat we inderdaad voor een laag bedrag een goede motor in de Formule 1 kunnen leveren", liet hij weten.

Tevens vindt Wood dat het huidige niveau van technologie in de Formule 1 voor Cosworth een niet te maken stap is. Simpeler motoren in de toekomst, en alleen daarom al goedkoper, zou zeker de drempel om mee te doen verlagen.

"Het is geen geheim dat de huidige technologie dermate ingewikkeld is, dat een bedrijf als Cosworth - met onze achtergrond - niet betrokken kan raken. Er zijn teveel elementen die te gecompliceerd zijn. Het hitte regeneratie systeem zou tientallen miljoenen kosten om te ontwikkelen. De reglementen zoals die nu voor de toekomst worden voorgesteld zijn voor Cosworth zeker haalbaar, en het zal de kosten enorm drukken", besloot Wood.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Begrijpelijk maar wel erg jammer. Met hun staat van dienst horen zij eigenlijk wel in de Formule 1 thuis. Alhoewel hun laatste titel al wel een hele tijd geleden is. Maar de titel van Schumacher in 1994 zou ik niet toeschrijven aan de V8 Ford Cosworth motor van toen...

0 13-01-2018 19:15:26
Addy B
Senior Member

Aston Martin - Cosworth ?

0 14-01-2018 18:45:07
;