Menu
© Sauber
Nieuws

Agag: "Dreigementen van Ferrari zijn slechts onderhandelingstactiek"

0 reacties | 493x gelezen
13-01-2018 08:00

EvDelft | Alejandro Agag, de directeur van de Formule E, is van mening dat de dreigementen van Ferrari uit de Formule 1 te stappen niets meer zijn dan een onderhandelingstactiek.

Bron: F1i.com

Nadat afgelopen november de basis bekend werd gemaakt voor de nieuwe technische reglementen voor de motoren vanaf 2021, uitte Sergio Marchionne, de president van Ferrari, een dreiging dat als deze reglementen niet flink werden aangepast, Ferrari uit de Formule 1 zal stappen. Dat dreigement is minstens drie keer herhaald sinds november.

In het verleden heeft Ferrari vaker gedreigd uit de Formule 1 te stappen, maar heeft dat tot op heden nog nooit gedaan.

Agag is één van hen die geloven dat de waarschuwing van Marchionne niets meer is dan het laten zien van wat spierballen voordat de teams en de FIA met elkaar om tafel gaan zitten om de toekomst te bespreken.

"Ik denk dat het dreigement niet uitgevoerd gaat worden. Het is niets meer dan een tactiek om een betere positie in de onderhandelingen te verkrijgen. Ik denk dat ze snel gaan praten over een nieuw contract. Het is niets meer dan een tactische zet", aldus Agag.

Marchionne heeft inmiddels gezegd dat Ferrari bezig is met 'alternatieve strategieën' om eventueel buiten de Formule 1 aan de slag te kunnen. Maar zou Ferrari - net als Mercedes en Porsche onlangs gedaan hebben - naar de Formule E komen? Agag denkt van niet.

"Ik heb nog geen gesprekken gehad met Marchionne of Ferrari. Ook is de FIAT-groep niet zo geïnteresseerd in volledig elektrisch rijden. Ik denk dat dat wel gaat komen, maar het zal nog even duren. Natuurlijk willen we Ferrari er graag bij, maar voorlopig zullen ze nog niet meerijden", aldus de directeur van de Formule E.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;