Menu
©
Nieuws

De naam Alfa Romeo zal Sauber niet overnemen

2 reacties | 644x gelezen
08-01-2018 10:00

EvDelft | Peter Sauber, de oprichter van het gelijknamige Formule 1-team, denkt niet dat zijn team bekend zal komen te staan als Alfa Romeo.

Bron: GrandPrix.com

Het team uit Hinwil heeft een overeenkomst gesloten met Sergio Marchionne waarna de autofabrikant titelsponsor werd.

Toen aan Peter werd gevraagd of het een vreemd gevoel was, antwoordde hij: "Het is een heel goed gevoel. Het team verandert niet van eigenaar. Alfa Romeo is slechts titelsponsor."

De 74 jaar oude Zwitser is inmiddels met pensioen, nadat hij zich enkele jaren uit het team had teruggetrokken. En hij zegt dat het voor hem niet makkelijk was vanaf de zijlijn toe te kijken hoe zijn team achteraan het veld rondreed met nauwelijks genoeg geld om van de ene naar de andere race te komen: "Het deed pijn. We zouden minstens in het middenveld moeten rijden en ik denk dat dat mogelijk is."

Wel is hij blij dat hij geen deel meer uitmaakt van de sport: "Het was voor mij belangrijk een stap terug te doen, en dat was niet zo moeilijk. De twee jaar voordat ik met pensioen ging waren erg zwaar."

Ondanks de magere prestaties van het team, laat hij weten nog altijd trots te zijn op wat zijn team in 25 jaar bereikt heeft, sinds het in 1993 debuteerde: "Voor een team in de Formule 1 is het een hele prestatie 25 jaar mee te rijden. Het is een bijna onmogelijke opgave. Sauber is op drie na het oudste team in de Formule 1, na Ferrari, McLaren en Williams."

Hij heeft er alle vertrouwen in dat de naam Sauber behouden blijft, en dat het team niet bekend komt te staan als Alfa Romeo: "Misschien zullen ze dat in Italiƫ gaan zeggen, maar daar heb ik geen moeite mee. De Italianen zijn gek op dat merk. Maar ik zie de naam Sauber niet naar de achtergrond verdwijnen. Ik zie de toevoeging van Alfa Romeo meer als een blijk van waardering. Voor het team is het een uitkomst dat het hele gebeuren is opgezet door Sergio Marchionne, want hij is erg succesvol in de auto-industrie."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

ja ... je mag natuurlijk denken wat hij wil... maar het zal wel degelijk Alfa Romeo ( Ferrari ) zijn die met de septor zwaait, de eerste bewijzen zijn al geleverd.
je mag al blij zijn dat Sauber nog net onder de grote letters van Alfa Romeo past.

0 08-01-2018 17:37:24
Sicko
Gold Member

Jammer dat het eens zo trotse Sauber, zo slaafs zijn oren moet laten hangen naar Ferrari.

Voor Ferrari is de insteek om de naam Alfa Romeo in de F1 te brengen niet meer dan een marketing-isue, naamsbekendheid.

En laten we wel wezen. Marchionne is alleen maar omhoog gevallen door de rijkdom van voornamelijk Arabieren. En of je dat nou een prestatie ("succesvol in de auto-industrie") moet noemen? Het is hem aan komen waaien en meent nu een grote mond op te kunnen zetten.

0 08-01-2018 18:26:10
;