Menu
© Haas F1
Nieuws

Günther Steiner is niet blij met aanwezigheid van Antonio Giovinazzi

2 reacties | 801x gelezen
05-12-2017 21:00

EvDelft | Günther Steiner, de teambaas van Haas, zegt dat Antonio Giovinazzi in 2018 niet zijn auto's zal rijden.

Bron: F1i.com

De juniorcoureur van Ferrari, die tijdens de eerste twee races van 2017 inviel voor de geblesseerde Pascal Wehrlein bij Sauber, reed afgelopen seizoen nog zeven keer een eerste vrije training voor Haas. Steiner echter liet nu weten dat dit volgend jaar, ondanks nadrukkelijk verzoek van Ferrari, niet gaat gebeuren.

Steiner: "Ik denk niet dat het ons of onze coureurs heeft geholpen. Ik kan niet zeggen hoe negatief de impact was, maar het was niet positief. We zien wel wat we volgend jaar doen, we hebben er nog niet over gesproken."

Giovinazzi viste naast het net wat betreft een stoeltje bij Sauber voor 2018, welke gegaan zijn naar Charles Leclerc en Marcus Ericsson. Ferrari heeft eerder Haas gevraagd Giovinazzi een contract aan te bieden voor volgend jaar, maar ook daar is Haas niet op in gegaan.

"Ze hebben het gevraagd. Als je niets vraagt, krijg je nooit wat je wilt. Ze hebben ons niet onder druk gezet. We hebben duidelijk laten weten dat we voor volgend jaar twee coureurs hebben. Zo simpel is het", aldus de teambaas.

Zoals het er nu naar uitziet, zal Antonio in 2018 zes keer een eerste vrije training rijden voor Sauber.

Sergio Marchionne, de president van Ferrari, liet weten: "We weten dat Antonio graag wil racen, maar op dit moment is er gewoon geen plaats."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Geen plaats......... en is hij dus duidelijk niet goed genoeg, als je zelfs al niets aan zijn vrijdag tests hebt...

0 06-12-2017 04:55:52
Sicko
Gold Member

Vreemd dat pushen van Ferrari bij hun "sateliet-teams" om een Italiaan te laten rijden terwijl ze zelf voor oude(re) buitenlandse rijders kiezen die het (ook) niet kunnen. Over kostenbesparing gesproken waar Ferrari zelf niet aan wil.

0 06-12-2017 18:15:44
;