Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton legt uit waarom hij geen teamgenoot wil zijn met Fernando Alonso

2 reacties | 972x gelezen
05-12-2017 20:00

EvDelft | Lewis Hamilton zegt dat hij nooit meer de teamgenoot wil zijn van Fernando Alonso, omdat ze op elkaar werken als een rode lap op een stier.

Bron: PlanetF1.com

In 2007 waren de twee bij McLaren teamgenoten van elkaar, iets wat achteraf niet zo goed uitpakten. Zowel op als naast de baan was het hommeles. Maar hoewel velen in de Formule 1 de twee graag in hetzelfde team willen zien, zegt Hamilton dat dat niet gaat gebeuren.

Tijdens een interview met de Duitse krant Stuttgarter Zeitung werd aan Lewis gevraagd of hij ooit weer met Fernando in één team zou willen rijden.

"Nee, dat gaat niet gebeuren. Toto Wolff begrijpt hoe het team op persoonlijk vlak werkt. Ik wil Fernando en mij graag vergelijken met een magneet. Wanneer de twee noordpolen bij elkaar komen, stoten die elkaar af. Je hebt een noord- en een zuidpool nodig. Twee mensen met dezelfde kant zorgen voor negatieve energie. En dat is wat er gebeurde in 2007", aldus Hamilton.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Bronze Member

Bovendien speelde er in het F1-seizoen 2007 Stepneygate.Een spionage zaak tussen McLaren en Ferrari.Uiteindelijk zijn beide partijen er goed vanaf gekomen.Zij het dat McLaren een geldbedrag moest betalen.Lewis en Alonso waren toen de beide coureurs bij McLaren .Maar het spionagespook blijft altijd de loer,ook bij de overige merken...

0 06-12-2017 11:03:38
Sicko
Gold Member

De realiteit was compleet anders. Dennis/McLaren heeft Alonso ingekocht om met zijn ervaring/input het slinks mogelijk te maken om als McLaren-team met Hamilton de jongste wk-ooit te leveren. Echter, Alonso werd daarin niet gekend. Totdat hij er zelf achter kwam en vanaf de GP in Hongarije zichzelf op de eerste plaats zette. Met als gevolg dat McLaren de wereldtitel toen mis liep op één punt.

0 06-12-2017 18:09:55
;