Menu
© Red Bull
Nieuws

Veilige modus voor Red Bull in Brazilië voor betrouwbaarheid

1 reactie | 896x gelezen
14-11-2017 08:00

EvDelft | Christian Horner, de teambaas van Red Bull, zegt dat de betrouwbaarheid tijdens de Grote Prijs van Brazilië ten koste ging van de prestaties.

Bron: F1i.com

Na een aantal pijnlijke uitvalbeurten bij coureurs met motoren van Renault, was Red Bull van plan de race zonder problemen uit te rijden. Daarom heeft Red Bull besloten de prestaties van de motoren terug te schroeven om zo de betrouwbaarheid van de motoren van Max Verstappen en Daniel Ricciardo te vergroten.

Horner: "We reden op veilig met de motoren. De betrouwbaarheid was een grote zorg. Ik denk dat door het ontwerp van het circuit met die lange laatste rechte sector voor ons erg zwaar was. We konden de tijd die we daar verloren niet in het middenstuk goedmaken."

Volgens Horner werd de prestatie van de motor 'enkele tienden' naar beneden geschroefd. Dat was erg veel, en dat was tijdens de race ook wel duidelijk, toen Red Bull het moest opnemen tegen Ferrari en Mercedes.

"Max deed meer met de auto om bij Kimi Räikkönen en Valtteri Bottas in de buurt te blijven. Maar als je te dicht bij een andere auto rijdt, slijten je banden harder. Je komt op dat moment in een vicieuze cirkel terecht. Je doet je best om bij te blijven, maar verliest het uiteindelijk op je banden", aldus de teambaas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Warthog
Senior Member

Stel je voor dat ze dit doen met de motoren van Mclaren dan zouden ze helemaal niet meer vooruit komen.

Laat ze de laatste race maar rijden, als ze uitvallen het zij zo maar rondrijden zonder risico's te nemen is geen F1. Als de motor het begeeft dan hebben ze pech, maar mss kunnen ze er anders nog wel mooi podia plaatsen me halen of mss zelfs winnen.

Behalve als ze er alles aan willen doen om voor Kimi te blijven staan met Riciardo dan kunnen ze hem idd het beste veilig laten rijden zolang hij hierdoor maar niet meer dan 7 punten verliest op Kimi.

Maar max heeft niks te vrezen, hij kan niet meer stijgen of dalen op de ranking dus laat hem zijn gang gaan en wie weet krijgen we dan weer mooie duels.

0 14-11-2017 12:21:55
;