Menu
© Red Bull
Nieuws

Niki Lauda maakt zich zorgen over visie Liberty Media voor F1

2 reacties | 685x gelezen
14-11-2017 04:00

EvDelft | Niki Lauda heeft gezegd dat hij zich zorgen maakt over de visie van Liberty Media over de toekomst van de Formule 1.

Bron: GrandPrix.com

De afgelopen dagen heeft de nieuwe eigenaar van de Formule 1 haar plannen bekend gemaakt over de nieuwe motoren voor 2021 en verder, en haar plannen voor een budgetplafond met ingang van 2019.

Lauda: "Ik maakt me zorgen. Ze hebben tijd nodig gehad om uit te vinden wat de Formule 1 precies is, maar die tijd is om. Wat zij denken dat de beste toekomst is voor de Formule 1, baart mij zorgen. Je bent een idioot als je denkt dat we de prestaties van de teams gelijk moeten trekken. Dat zit niet in het DNA van de Formule 1."

Echter, Lauda geeft wel toe dat het eerlijk is voor de andere teams om de motoren goedkoper te maken.

"Natuurlijk, en ik vind dat we een goed compromis daarin moeten vinden. Het hart van de problemen in de Formule 1 is dat de kosten alleen maar toenemen en dat de show steeds slechter wordt. En meer nog: waar willen we naartoe? We hebben idee├źn nodig, maar die zie ik niet", aldus de drievoudig wereldkampioen.

"Van Sean Bratches heb ik gehoord dat ze graag willen dat de coureurs naar het asfalt begeleid worden door kinderen. Maar is dat een nieuw idee, of gewoon afgekeken van het voetbal? Het budgetplafond is logisch en correct, maar we hebben een plan nodig om dat in een periode van drie jaar in te voeren. Wil je dat we duizenden mensen zomaar op straat zetten? Liberty heeft tot nog toe alleen maar laten weten wat het wil doen, maar niet hoe", ging Lauda verder.

Dus de laatste vraag is of Mercedes bereid is Ferrari te steunen en ook te dreigen de sport te verlaten als Liberty haar visie doorvoert. Lauda: "Ik denk niet dat het goed is om te dreigen. Echter, Mercedes zal in september 2018 kijken hoe de kosten verlaagd kunnen worden en de show verbeterd. Dit is zorgelijk."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Liberty Media heeft wel degelijk aangegeven wat er gaat gebeuren. Motoren simpeler en daardoor goedkoper. Mercedes en Ferrari willen dat niet, omdat die maatregel het mogelijk maakt voor andere motorleveranciers om in te stappen. Ze vrezen de concurrentie en verlies van omkoopgeld.

1 14-11-2017 10:34:14

"Liberty heeft tot nog toe alleen maar laten weten wat het wil doen, maar niet hoe".

14-11-2017 10:45:35
;