Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton vindt drie motoren per seizoen maar niets

2 reacties | 644x gelezen
14-11-2017 00:01

EvDelft | Wereldkampioen Lewis Hamilton zegt dat de regel dat de coureurs volgend jaar maar drie motoren mogen gebruiken, helemaal niets is.

Bron: BBC.com

Dit seizoen mogen de teams per auto vier motoren gebruiken voordat er straffen op de startopstelling worden uitgedeeld. Om kosten te besparen, wordt die limiet volgend jaar teruggeschroefd naar drie motoren per auto voor het hele seizoen.

Hamilton zegt dat het terugdringen van het maximaal toegestane aantal motoren betekent dat de coureurs minder hard zullen rijden in de race.

"Ik vind het helemaal niets dat we maar drie motoren mogen gebruiken, volgend jaar. Het slaat nergens op. We kunnen dan niet meer voluit gaan rijden", aldus Hamilton.

Hij liet tevens weten dat het sparen van de motor in de races om hun levensduur te verlengen, in combinatie met het toenemende gewicht van de auto's, de races saaier zal maken. De halo wordt volgend jaar ingevoerd, zodat de FIA heeft besloten dat het minimum gewicht van de auto's omhoog moet.

"De auto zal volgend jaar aanvoelen als een autobus. De wagens worden veel te zwaar. Het lijkt wel een NASCAR. De remafstand zal langer worden, de remmen worden warmer, zullen sneller kapot gaan. Het klinkt misschien negatief, maar we willen als coureurs hard kunnen rijden. We willen snelle, breekbare auto's waarmee we elke ronde het onderste uit de kan kunnen halen. Helaas is dat niet wat we krijgen", aldus de Brit.

"Het zal niet spannend zijn voor de toeschouwers om ons langzaam te zien gaan, om de motor en de remmen niet kapot te laten gaan. Alleen races in de regen zullen nog de moeite waard zijn. Wat ik in Brazilië deed, kan volgend jaar niet meer. Volgens mij is het terugbrengen van het aantal motoren niet een goed idee", besloot de viervoudig wereldkampioen.

En hij staat niet alleen in zijn mening. Christian Horner, de teambaas van Red Bull, zegt dat vijf motoren per jaar, zoals in 2016 het geval was, een goed aantal was. Maar pogingen om het aantal van drie voor volgend seizoen te verhogen, hebben tot nu toe gefaald.

Ook de straffen op de startopstelling zijn een zorg voor velen. Elke coureur die een onderdeel méér gebruikt dan de toegestane drie (vier voor dit jaar) krijgt een straf van vijf of tien plekken op de startopstelling. Alleen al de coureurs van McLaren zijn samen goed voor 400 plaatsen straf, in 2017. En dat in 19 races. De twee coureurs zeggen dat ze in Abu Dhabi nog meer straffen verwachten voor hun motoren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Zijn echte woorden waren: TOTAL BULLSHIT, waar ik me graag bij aansluit. F1 gaat kapot door die debiele straffen etc. en een motorblok meer of minder gaat het grote verschil niet maken in de kostenreductie. Opzouten met die regels, of evt terug nbaar 5 dan (als gulden middenweg)

1 14-11-2017 04:42:20

Dat waren inderdaad zijn woorden. Maar ik probeer het netjes te houden in de artikelen. :) Maar je hebt gelijk.

14-11-2017 08:53:36
;