Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen hoeft niet per se 'nummer 1' te zijn bij Red Bull

2 reacties | 829x gelezen
13-11-2017 22:00

EvDelft | Max Verstappen heeft laten weten dat hij niet de belangrijkste coureur wil worden binnen zijn team.

Bron: GrandPrix.com

De Nederlander heeft voor Red Bull bijgetekend tot en met 2020, en Daniel Ricciardo weet nog niet wat hij gaat doen na volgend jaar. Sommigen zijn van mening dat Red Bull een team rond Verstappen wil opbouwen voor de toekomst. Maar Ricciardo ziet dat zo niet.

"Het feit dat Max heeft bijgetekend, verandert niets. Zoals als ik me niet benadeeld voel, is alles prima voor mij. Ik wil geen rare gedachten in mijn hoofd halen als dat niet nodig is. Ik begrijp de marktwaarde van Max voor Red Bull als jongste kampioen, maar ik zie dat niet als obstakel voor mezelf", aldus de 28 jaar oude Australiƫr.

Max, 20 jaar oud, zegt dat hij er totaal geen problemen mee heeft als hij op gelijke voet met Daniel kan strijden: "Ik zie dat we gelijk materiaal hebben en beide kanten van de garage werken even hard. Ik wil die status van eerste coureur niet, want ik wil mijn teamgenoot kunnen verslaan met dezelfde auto. Dat is meer bevredigend."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Tja gelijk heeft ie. Nummer 1 status kan je beter niet krijgen, maar gewoon afdwingen door constabnt de snelste te zijn (zoals dit jaar eigenlijk :))

0 14-11-2017 04:36:35
Sicko
Gold Member

Mooi om dit echte respect te zien van deze pur sang racers van RBR. Het zou toch de ogen moeten openen van met name Ferrari en Mercedes dat je geen enkele sympathie kweekt met hun eerste en tweede rijder opstelling.

0 14-11-2017 10:19:00
;