Menu
© Williams
Nieuws

Felipe Massa zegt dat Carlos Sainz hem expres blokkeerde in Q3

2 reacties | 401x gelezen
12-11-2017 04:00

EvDelft | Volgens Felipe Massa heeft Carlos Sainz gezegd dat hij de Braziliaan expres in de weg heeft gereden in de derde kwalificatie voor de Grote Prijs van Braziliƫ. Sainz ontkent die beschuldiging.

Bron: AutoSport.com

De Braziliaan deed het erg goed in de eerste en tweede kwalificatie, maar wist in de derde sessie niet verder te komen dan tiende - laatste. Hij moest zijn snelle ronde afbreken nadat hij Sainz moest inhalen in bocht 4 en in bocht 5, nadat hij zijn vuist had opgestoken naar de Spanjaard, maakte hij een schuiver - Massa kon wel zijn auto op de baan houden.

"Ik was heel tevreden met de auto in de eerste en tweede sessie. Helaas had ik in de derde kwalificatie een coureur, ene Carlos Sainz, die expres mij in de weg reed. Expres! En dat is verbazingwekkend, want wanneer je een foutje hebt van de ingenieur of niet weet dat er iemand zit, dat kan gebeuren. Maar expres? Nee...", aldus een boze Massa.

"Ik reed veel verder voor hem toen ik uit de pitstraat kwam. Na een paar bochten liet ik hem gaan, maar hij reed daar recht voor mijn neus. Ik verloor daar tijd, dat kun je aan de rondetijden zien. Ik heb daarna met hem gesproken, en zei: 'Dat deed je expres, je wist dat ik daar was'. Toen zei hij: 'Ja, dat klopt, want jij reed mij gisteren in de weg tijdens een lange run'. Hij deed dat terwijl hij weet dat hij onacceptabel is. Ik hoop dat hij daar alsnog een straf voor krijgt", fulmineerde Massa.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

cajos
Bronze Member

Gelukkig zijn we bijna van Massa af en kan iedereen weer gewoon gaan racen.

0 12-11-2017 13:30:14
Speedster
Bronze Member

Ik vind dat de coureurs eens moeten stoppen wat van elkaar te vinden en doen waar ze voor betaald krijgen...en dat is racen. Nu alleen nog een consistente FIA als scheids.

0 12-11-2017 13:48:54
;