Menu
© Mercedes
Raceverslag

Lewis Hamilton wint GP van Amerika, Max Verstappen raakt podiumplek kwijt

4 reacties | 646x gelezen
23-10-2017 00:28

EvDelft | Lewis Hamilton wist tijdens de Grote Prijs van Amerika niet zijn vierde titel veilig te stellen, maar hij wist de race wel te winnen.

Bron: Standard.co.uk

Tijdens de start verloor hij het voordeel van zijn pole positie aan Sebastian Vettel, maar in ronde zes wist hij de Ferrari in te halen. Hoewel hij na de eerste pitstops als vijfde de baan op kwam, bleef hij Vettel (nipt) voor. Het was Kimi Räikkönen die de leiding voor één ronde overnam, voordat hij ook nieuwe banden kreeg. Vervolgens reed de als zestiende gestarte Max Verstappen aan de leiding voor enkele ronden.

Hamilton wist voor de negende keer dit jaar te zegevieren - en voor de vijfde keer in zes races sinds de zomerstop. Als hij in Mexico niet lager finisht dan vijfde, is hij wereldkampioen. Dat is volgende week al. De voorsprong van de Brit op Vettel was op de finishlijn 10,1 seconden. Verstappen kwam als derde over de streep, nadat hij in de laatste ronde de Ferrari van Kimi had ingehaald. Hij zou die plek weer kwijtraken omdat hij met alle vier de wielen van zijn Red Bull naast de baan was toen hij de Fin voorbij ging. Het podium bestond dan ook uit Hamilton, Vettel en Räikkönen, met Verstappen als vierde geklasseerd.

Valtteri Bottas leek lange tijd tweede te worden, maar werd uiteindelijk vijfde na een teleurstellende race. Het was echter genoeg voor Mercedes om het kampioenschap voor constructeurs veilig te stellen met nog drie races te gaan.

Het was de eerste thuisrace van de Formule 1 - dat wil zeggen, de eerste Grote Prijs van Amerika sinds de overname door Liberty Media. Box-commentator Michael Buffer kondigde elk van de 20 coureurs aan in een imitatie van de Indy 500 - het kon de goedkeur van Fernando Alonso overigens niet wegdragen. De Spanjaard was één van de uitvallers. Hij reed op een keurige zelf-bevochten zevende plek toen hij motorvermogen verloor. Hij parkeerde zijn auto in de pitstraat. Stoffel Vandoorne kwam niet verder dan een twaalfde plek.

Nieuwkomer Brendon Hartley reed de race uit. Hij werd dertiende, drie plekken achter zijn teamgenoot Daniil Kvyat, die eindelijk weer eens een puntje scoorde.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Arno666
Bronze Member

Vermakelijke race,strijd om p1 tussen Vettel en Hamilton,een inhaal race van Verstappen en spannend tot de laatste ronde.Zelfs de straf voor Verstappen mag de pret niet drukken.

0 23-10-2017 01:26:17
Jan1947
Bronze Member

Er was niet één rijder die niet een keer met alle vier wielen buiten de baan geweest is, alleen Max is er voor bestraft! Terwijl hij de smaakmaker van de wedstrijd was , waarbij hij het publiek gegeven heeft waar ze voor komen. Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig??

0 23-10-2017 02:58:23
Sicko
Gold Member

Er is weer een "Schandaal van Amerika" bijgekomen.

Ditmaal veroorzaakt door de zwaar bedorven grijze Whiting-bejaarden-club. De duur betaalde rondjesrijders worden door de grijze drab bevoordeeld, aan de racer waarvoor het grote publiek naar het circuit komt, wordt "straf" gegeven,

Ook de rondjesrijders zijn elke ronde meerdere keren met 4 wielen buiten de baan geweest, daarmee zichzelf elke keer voordeel verschaffend. Er wordt dus met 2 maten gemeten.

Verder een saaie race gezien, waarbij rondjesrijder Hamilton één keer Vettel inhaalde in de DRS-zone (zo hé, wat was dàt een geweldige actie) en puur op basis van motorvermogen Ricciardo op simpele wijze voorbij kon komen. Vettel/Ferrari probeerden hun beproefde spectaculaire inhaalactie via een pitstop, maar gelukkig voor de racefans werd ons dat bespaard.

Blijft over een wrange nasmaak van een optochtleiding (ik kan het echt geen raceleiding meer noemen) die onterecht zijn stempel reeds op het verloop van meerdere races heeft gedrukt en mede daardoor de F1 als race-evenement kapot maakt.

0 23-10-2017 09:30:27
Camiel221
Nieuwspress

het enige verschil is dat max de binnenbocht afsnijdt wat er voor zorgt dat je een kortere afstand met een hogere snelheid kan afleggen. Wat het hele weekend gebeurd is dat mensen aan de buitenkant buiten de baan komen, dit levert amper tijd winst op en er worden geen posities mee gewonnen.

Al ben ik van mening dat ze beide varianten zouden moeten bestraffen is de straf op max gewoon terecht hij wint een plek door de baan af te snijden. Dit is simpelweg zwaar tegen de regels.

0 23-10-2017 09:33:52
;