Menu
© Red Bull
Nieuws

Ross Brawn: "Red Bull had titelkandidaat moeten zijn"

3 reacties | 981x gelezen
11-10-2017 11:59

EvDelft | Ross Brawn is van mening dat als Red Bull aan het begin van het seizoen, de vorm hadden waarin ze nu verkeren, dat zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo voor de titel hadden kunnen gaan.

Bron: Crash.net

Echter, Red Bull ging pas presteren tegen dat de zomerstop kwam en toen was het te laat. De achterstand op Mercedes en Ferrari was toen al te groot om, ondanks de huidige resultaten, nog een gooi te doen naar het kampioenschap.

"Dit jaar heeft maar weer eens laten zien dat het team uit Milton Keynes het beste uit haar auto heeft weten te halen in de tweede helft van het seizoen. Als ze vanaf de eerste race er zo bij hadden gestaan, waren Max en Daniel serieuze kandidaten voor de titel. Maar omdat het begin van het seizoen zo moeilijk verliep, is het nu niet meer mogelijk daar nog voor te strijden. Red Bull heeft geweldig werk geleverd dit seizoen en ik weet zeker dat iedereen zich daar afvraagt wat er had kunnen gebeuren 'als...'", aldus Brawn.

Ook verwees de Brit nog naar de motor van Renault, als grootste oorzaak van het zich niet kunnen mengen in de kop van het veld in het begin van het seizoen.

Brawn: "Er zijn echter meerdere redenen hiervoor, zoals een gebrek aan vermogen en de tijd die nodig is om alle verbeteringen door te voeren. Het is wel duidelijk dat de moeite die genomen is door de motorleverancier, zich heeft uitbetaald. Ik denk dat het hele team een bitterzoete nasmaak zal overhouden aan het seizoen 2017."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Ik denk dat zowel Mercedes als Ferrari het motorvermogen in de laatste races hebben terug geschroefd om de boel heel te houden. Dat brengt me tot de volgende gedachte: De teams moeten met de motorinstelling waarmee ze zich hebben gekwalificeerd in Q3 aan de race deelnemen. Er mag na Q3 niets (meer) aan de motor veranderd worden.

0 11-10-2017 15:57:35
Binatang
Silver Member

Misschien het intro en eerste alinea nog even nalezen en herzien?

1 11-10-2017 20:06:31
EvDelft
Moderator

Eerste alinea was goed volgens mij. Intro is aangepast. Graag volgende keer melding per PB. Dank je. :) En dank je voor je opmerkzaamheid.

11-10-2017 20:20:47
;