Menu
© Red Bull
Raceverslag

Lewis Hamilton wint GP Japan, Vettel valt uit

5 reacties | 759x gelezen
08-10-2017 09:05

EvDelft | Lewis Hamilton heeft het wereldkampioenschap al met één hand vast. Hij won de Grote Prijs van Japan die voor hem een droom was en een nachtmerrie voor Sebastian Vettel.

Bron: SkySports.com

Vettel viel na vier ronden al uit, terwijl Hamilton naar de zege reed. Hij had de hele race het duo van Red Bull in zijn kielzog. Max Verstappen werd tweede op net een seconde achterstand van Hamilton, met Daniel Ricciardo acht seconden achter zijn teamgenoot. Hamilton was nog bijna de overwinning kwijtgeraakt aan Max, die een tweede overwinning rook in een week tijd, maar meer dan een tweede plek zat er niet in voor de Nederlander.

De nachtmerrie voor Vettel lijkt maar niet op te houden. Het begon na de zomerstop en hij viel dus vandaag uit met een gebrek aan vermogen. In de vierde ronde werd hij al binnengehaald door zijn team. Doordat hij uitviel en Hamilton won, liep de Brit 25 punten uit, waardoor die nu 59 punten voorsprong heeft op zijn enige titelrivaal. Als Hamilton tijdens de Grote Prijs van Amerika, over twee weken, 16 punten meer scoort dan Sebastian, is het kampioenschap beslist in het voordeel van de Brit.

De problemen voor Vettel waren op de startopstelling al duidelijk. Hoewel de Duitser snel van start ging bleek het al snel dat de Ferrari op het rechte stuk veel tekort kwam, waardoor Vettel weinig kans had. Het team verklaarde later dat een bougie de boosdoener was. Die was in rook opgegaan - evenals de hoop van Sebastian Vettel op de titel.

Vettel: "Het zou normaal zijn om kritiek op Ferrari te hebben, vooral omdat alles zo fout gaat wat niet zou mogen gebeuren. Maar ik moet hen beschermen. Ferrari heeft dit jaar tot nog toe enorm goed werk geleverd." Misschien wel, maar het is inmiddels 10 jaar geleden dat Ferrari een kampioenschap won en de druk in Maranello zal de komende weken immens zijn.

Hamilton reed de race met grote precisie. Het hele weekeinde leek hij in doede vorm en hij had een goede start, terwijl Vettel meteen Verstappen in zijn nek had hijgen. In de eerste bocht had de Nederlander al zijn teamgenoot verschalkt door hem met zijn gebruikelijke moed en opportunisme buitenom in te halen. De rest van de race zat hij Hamilton op de hielen.

Jolyon Palmer finishte zijn laatste race voor Renault buiten de punten, op de twaalfde plek. Vanaf de Grote Prijs van Amerika zal hij vervangen worden door Carlos Sainz, die bij Toro Rosso vandaan komt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

F1Fan76
Moderator

Hamilton maximaal geprofiteerd en gewoon strak gereden, het WK is bijna zeker. Ook Max wederom foutloos. McLaren helaas weer stap terug.

0 08-10-2017 09:23:19
f1stevie
Silver Member

matige race gezien en denk dat Allonso nog roet in het eten geeft gehooid bij Max, het had zeker zijn 2 overwinning geweest voor MAX!

jammer voor Vettel en het kampioenschap .... op die manier krijgt onze ( Edit Gallardo, wat hier stond kan echt niet ) vriend zijn WK titel weer in zijn schootje gelegd!

serieuze ofday voor MClaren spijtig... zou zeggen op naar volgend jaar... want dit jaar is weeral alles beslist!

2 08-10-2017 11:37:32
Gallardo
Hoofdredacteur

@ f1stevie, ik zou heel graag zien dat je racistische opmerkingen voor je houdt en hier niet plaatst. Zullen we dat afspreken met elkaar?

08-10-2017 11:53:40
bvonk
Moderator

Dankzij Alonso en Massa had Verstappen ook de kans om dichterbij te komen. Zowel Hamilton als Verstappen hadden er dus last van.

Inderdaad jammer van McLaren Honda. Valt mij wel op dat het alleen over Honda gaat als ze het goed doen en als het minder gaat is het alleen McLaren.

08-10-2017 16:02:32
f1stevie
Silver Member

@Gallardo wat is er daar racistisch aan als dat mag weten.... ?????

Edit Gallardo: Als je dat niet weet is dat gewoon zielig te noemen.

0 08-10-2017 12:47:14
;