Menu
© FIA
Nieuws

FOM belooft TF1 gratis zendtijd, Engeland verliest gratis zenders

2 reacties | 748x gelezen
14-09-2017 10:00

EvDelft | De FOM heeft laten weten dat het een nieuwe overeenkomst heeft gesloten met gratis zendtijd voor TF1 voor volgend jaar.

Bron: PitPass.com

De overeenkomst is gesloten voor drie jaar tijd en er mogen door TF1 vier races live worden uitgezonden. Tegelijkertijd verliezen de Britse zenders in 2019 het recht om onbetaald de Formule 1-races mogen uitzenden.

Het is een geslepen zet van het Formula One Management, dat de commerciƫle rechten van de Formule 1 beheert. In 2018 zal Frankrijk niet alleen voor het eerst na 10 jaar weer een Grote Prijs mogen organiseren, maar het zal ook vrijwel zeker het debuutjaar zijn van de Monegaskse coureur Charles Leclerc. Daar komt bij dat er nog twee Franse coureurs zijn: Romain Grosjean bij Haas en de almaar beter wordende Esteban Ocon bij Force India. Plus natuurlijk het Franse team Renault en Fernando Alonso die een motor van Renault in zijn auto zal krijgen.

Behalve natuurlijk de Grote Prijs van Frankrijk, zal door TF1 ook de Grote Prijs van Monaco live worden uitgezonden.

Daar waar Bernie Ecclestone een groot voorstander was van de Formule 1 achter de decoder te brengen, is de mening van commercieel directeur Sean Bratches compleet tegenovergesteld. Volgens hem kan het niet gratis volgen van de Formule 1 de sport alleen maar schade berokkenen en daarom is hij voorstander van zenders die de sport gratis aan de kijker aanbieden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Gold Member

Weet iemand hoe het zit, met de duitse zenders ard en zdf? Zij zouden ook azen op de f1 uitzendrechten

1 14-09-2017 10:03:08
EvDelft
Moderator

Als ik het weet, zal ik het plaatsen. Ik houd het in de gaten. :)

14-09-2017 15:00:22
;