Menu
© Haas F1
Nieuws

Wellicht budgetplafond in 2021

0 reacties | 413x gelezen
13-09-2017 20:00

EvDelft | Liberty Media is van plan per 2021 een maximum budget vast te stellen per Formule 1-team van € 150.000.000.

Bron: PaddockTalk.com

Het Duitse blad Sport Bild laat weten dat de eigenaar van de Formule 1 van plan is om samen met het nieuwe motorreglement dat dan van kracht wordt, een hele serie nieuwe regels in te voeren. Behalve deze 150 miljoen, mogen de teams maximaal € 50.000.000 uitgeven aan marketing, onderkomen en coureurs.

De kleinere teams zullen het hier zeker mee eens zijn. Gene Haas, de eigenaar van het Amerikaanse team Haas, liet weten: "Die € 150.000.000 is meer dan we nu hebben. Ik denk alleen dat de grote teams niet blij zullen zijn."

Inderdaad. Het is voor de grote teams niet ongebruikelijk meer dan 1.000 mensen in dienst te hebben. Het zou dus betekenen dat het invoeren van een maximum budget betekent dat er honderden banen verloren gaan. Haas: "En dat is waar Liberty de tegenstand gaat krijgen. Je kunt zoiets niet van de ene op de andere dag invoeren."

Maar daar heeft Liberty ook iets op gevonden: elk jaar het budget dat mag worden gebruikt reduceren. En Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, heeft al laten weten niet afwijzend te staan tegenover een budgetplafond: "Volgens mij leven we allemaal in dezelfde financiële werkelijkheid. We hebben allemaal de teams in de afgelopen jaren enorm zien groeien en we weten allemaal dat het eigenlijk zo niet kan. De gesprekken hierover zijn pas in een vroeg stadium, maar ik denk niet dat er veel onenigheid over bestaat."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;