Menu
© Mercedes
Nieuws

Valtteri Bottas tekent voor één jaar bij Mercedes bij

0 reacties | 402x gelezen
13-09-2017 18:00

EvDelft | Mercedes heeft het contract met Valtteri Bottas verlengd voor het seizoen 2018.

Bron: MotorSport.com

Bottas werd begin dit jaar door Mercedes bij Williams weggehaald als vervanger van wereldkampioen Nico Rosberg, die 5 dagen na het behalen van zijn titel liet weten dat hij stopte met racen.

De Fin heeft dit jaar twee races weten te winnen terwijl hij aan het team en de auto moest winnen, en het lijkt erop dat de contractverlenging slechts een formaliteit was.

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, liet weten: "We hebben Valtteri dit jaar voor een enorme uitdaging gesteld. Hij kwam op het laatste moment bij het team, aan de kop van het veld, als teamgenoot van één van de beste coureurs in de Formule 1 op dit moment. Als je dat ik je achterhoofd houdt, zijn de prestaties van Valtteri des te indrukwekkender. Hij heeft zijn mindere tijden gehad bij het team, maar die waren schaars. Zijn overwinningen tijdens de Grote Prijzen van Rusland en Oostenrijk zijn geweldig."

"In het algemeen presteert hij heel goed en hij wordt steeds beter. Het was dan ook niet meer dan een formaliteit om Valtteri voor volgend jaar te laten bijtekenen. Verder kunnen Lewis en Valtteri goed met elkaar overweg, en ook dat helpt het team heel erg", aldus Wolff.

Echter, met het vastleggen van Bottas voor alléén 2018, houdt Mercedes alle opties open voor het jaar erna. Wolff liet weten dat het vrijkomen van enkele coureurs daar een rol bij heeft gespeeld.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;