Menu
© Red Bull
Nieuws

Daniel Ricciardo wil van Red Bull een winnende auto

4 reacties | 552x gelezen
13-09-2017 17:00

EvDelft | Daniel Ricciardo heeft een contract met Red Bull tot eind 2018, maar heeft laten weten dat als ze hem willen houden voor erna, ze hem wel een auto moeten geven waarmee hij kan strijden om de wereldtitel.

Bron: TheCheckeredFlag.co.uk

De Australiër rijdt al sinds 2012 voor Toro Rosso en Red Bull, maar wil nu wel eens een keer om de titel kunnen strijden, voor het te laat is. Hij had gehoopt dat dat dit jaar al mogelijk zou zijn, maar de auto's van Red Bull liggen te ver achter op de tegenstanders Mercedes en Ferrari. Daardoor is Ricciardo erg teleurgesteld. Ondanks zijn ene overwinning dit seizoen, heeft hij laten weten dat hij meer wil dan dat.

"Ik ben ongeduldig geweest, en eigenlijk nog steeds. Ik wil de Formule 1 niet verlaten zonder ten minste één titel op zak. Op dit moment ben ik ervan overtuigd dat ik in staat ben wereldkampioen te worden. En hoe sneller, hoe beter. Ik dacht dat we dit jaar een goede kans zouden maken, maar het bleek niet het geval. We hebben wat podiums kunnen behalen maar we zijn niet in strijd om de titel. Ik ben van mening dat we dat volgend jaar wel moeten zijn", aldus Ricciardo.

"Al een paar jaar rijd ik voor Red Bull en ik denk dat we de laatste stap moeten maken. Een grotere stap dan we dit jaar genomen hebben. Het is aan Red Bull mij ervan te overtuigen dat ik wil blijven. Wil ik bij hen blijven? Absoluut. Ik denk dat dat het verhaal compleet zou maken. Sebastian Vettel kreeg dat ook voor elkaar, maar hij is de enige. Ik zou het graag willen, maar we moeten afwachten. Ik wil graag de kans hebben elke race voor de overwinning te strijden. Ik denk dat ik daar nu nog toe in staat ben", ging de Australiër verder.

Hij heeft veel fans en werd al gelinkt aan Mercedes en Red Bull in het verleden. Wanneer hij in 2019 op de rijdersmarkt komt, zal er veel interesse zijn in zijn persoon. Kimi Räikkönen heeft een contract voor maar één jaar bij Ferrari, en Mercedes moet nog beslissen of ze verder gaan met Valtteri Bottas. Beide teams lijken af te wachten tot Daniel op de markt komt.

Tot dusver heeft Red Bull de carrière van Ricciardo bekostigd en heeft Red Bull alle beslissingen genomen voor hem. Maar vanaf 2019 is hij een vrij man.

"Ik denk, dat wat ik ook besluit na 2018 te doen, afhankelijk is van wat Red Bull volgend jaar kan laten zien. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij Red Bull en als zij mij een winnende auto kunnen geven, dan wil ik best blijven", liet Ricciardo weten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Tja er is geen coureur die geen winnende auto wil, maar meestal zijn er daa niet al te veel van, en met RB zijn hij er zeker een heel stuk dichter tegen aan dan de meeste van zijn collegas (zeker elke keer als max uitvalt ;) )

Maar toch, ik denk dat het heel goed mogelijk is dat hij naar ferrari gaat en max naar mercedes en dat dan de oude maatjes tegenstanders worden. Bring it on!

3 13-09-2017 18:46:00
Misjab
Gold Member

2019 dan he

13-09-2017 18:46:14
Speedster
Senior Member

En Max laat Ham zien wat echt racen is en riciardo doet dat bij Vet...????????????

13-09-2017 21:58:52
Misjab
Gold Member

Lijkt me een leuk scenario speedster. ;)

14-09-2017 23:26:33
;