Menu
©
Nieuws

Mercedes haalt mijlpaal op de testbank

0 reacties | 648x gelezen
13-09-2017 16:00

EvDelft | De Formule 1-motor van Mercedes heeft een mijlpaal behaald door voor het eerst de thermische efficiëntie van meer dan 50% te behalen.

Bron: MotorSport.com

Dit bewijst dat er grote stappen zijn genomen door de Duitse fabrikant en dat de motor verder en verder verbeterd wordt. Het is nu de meest efficiënte motor in de geschiedenis van de racerij.

Thermisch efficiëntie is een hoofddoel geworden voor de moderde motorleveranciers en wordt berekend uit hoeveel brandstof moet worden gebruikt voor een bepaalde hoeveelheid warmte. In de moderne Formule 1 is dat belangrijk, omdat er maar 100 kilo brandstof per uur gebruikt mag worden. Deze 50%-grens betekent dat het de beste verbrandingsmotor ter wereld is.

De benzinemotor van Mercedes is nu bijna net zo efficiënt als de dieselmotoren in mammoettankers. Alleen de gasturbine levert nog meer, namelijk 60% thermische efficiëntie. Hoewel het op de baan nog gerealiseerd moet worden, is deze 50% veel meer dan de 30% die een normale atmosferische motor kan behalen.

In 2015 was de motor van Mercedes voor 44% thermisch efficiënt en is almaar verbeterd. De oude V10 motoren gebruikten 194 kilo brandstof per uur, de huidige auto's zijn sneller met de helft aan brandstofverbruik, en dat is een hele prestatie.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;