Menu
© Haas F1
Nieuws

Waarom Gene Haas geen jongelingen van Ferrari wil contracteren

1 reactie | 521x gelezen
13-09-2017 15:00

EvDelft | Gene Haas zegt dat het voor zijn bedrijf geen zin heeft een volledig racecontract aan te bieden aan een junior coureur voor Ferrari, ondanks dan hij een vergaande samenwerking heeft met het Italiaanse team.

Bron: ESPN.com

Haas is het enige klantenteam van Ferrari met de nieuwe motoren, en krijgt ook veel andere onderdelen - zoveel als de reglementen toestaan. Antonio Giovinazzi, één van de twee junior coureurs van Ferrari, rijdt dit jaar voor Haas een aantal vrije trainingen voor Haas, maar het team heeft al laten weten dat de huidige coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen zullen aanblijven voor 2018.

Sauber heeft ook een contract met Ferrari gesloten voor volgend jaar voor de nieuwe motoren en zal naar verwachting Leclerc, de andere junior van Ferrari, volgend jaar laten debuteren. Toch ontkent het Zwitserse team een B-team te worden van Ferrari.

Toen Gene werd gevraagd of hij zou overwegen met jonge coureurs van Ferrari te rijden, zei hij: "Hoewel ik het niet wil uitsluiten, heeft het voor het bedrijf geen zin. Het is niet logisch. Een motor kost je per jaar ongeveer € 60 miljoen. Stel dat je voor een jonge coureur € 5 miljoen korting krijgt, dan kost een motor nog altijd € 55 miljoen."

"Het maakt dus niet uit, want als je meer punten scoort, maak je dat verschil makkelijk goed. En daar is mijn zakenmodel op gebouwd. Ik denk dat Ferrari dat respecteert en gebaseerd op dat, is er een wederzijdse overeenstemming bereikt", aldus de Amerikaan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Haas is helaas ook nog van het oude inslag. Juist talentvolle jongelingen contracteren en laten rijden zullen binnen de kortste keren meer punten en geld binnen brengen dan de oude(re) zgn. ervaren rijders.

0 13-09-2017 19:32:17
;