Menu
© McLaren
Nieuws

Ook Mika Häkkinen vind startstraffen onzin

0 reacties | 331x gelezen
13-09-2017 14:00

EvDelft | Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen is van mening dat de straffen op de startopstelling naar aanleiding van nieuwe motoronderdelen 'absoluut oneerlijk' zijn voor de coureurs. Hij vindt dat deze regel zo snel mogelijk moet worden herzien.

Bron: F1i.com

De voormalig coureur van McLaren zal waarschijnlijk niet veel mensen vinden die het niet met hem eens zijn. De straffen beroven de fans van een eerlijke race en de coureurs van een goede positie.

"Het is onzinnig dat een coureur startplaatsen verliest omdat hij nieuwe motoronderdelen nodig heeft. Het is natuurlijk makkelijk het systeem te bekritiseren, en moeilijk een goed alternatief te verzinnen, maar het is gewoon zo dat een coureur niet schuldig is aan het feit dat de motorleverancier zijn werk niet goed doet. Het is alsof een kind stout is op school, en de hele familie daarvoor gestraft wordt."

Häkkinen is nog van de tijd dat straffen werden uitgedeeld voor slecht gedrag op de baan. Hij is dan ook van mening dat straffen daarvoor bedoeld zijn.

"Toen ik in de Formule 1 racete, hadden we straffen, vooral voor als je iets verkeerds had gedaan en de stewards besloten of je inderdaad een straf verdiende. Maar dat is normaal. Deze straffen bestaan ook nog wel. Maar onder sommige omstandigheden zou een boete beter werken, als je het serieus wil aanpakken", aldus de 48 jaar oude Fin.

"De straffen voor de coureurs vanwege nieuwe onderdelen voor de motor of versnellingsbak zijn van een ander niveau en totaal oneerlijk voor de coureurs. e teams en motorleveranciers kennen de regels wanneer zij de motor of auto ontwikkelen of verbeteren. Dus wanneer zij een fout maken in de berekeningen, zouden het de teams en motorleveranciers moeten zijn die gestraft worden, niet de coureurs die alleen maar willen racen, en ook niet de fans die hun held van achterin het veld zien starten", besloot Häkkinen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;