Menu
© Haas F1
Nieuws

Haas geeft toe dat fouten punten hebben gekost

0 reacties | 383x gelezen
13-09-2017 08:00

EvDelft | Gene Haas zegt dat de grootste zwakte van zijn team is dat ze teveel fouten hebben gemaakt in 2017.

Bron: Crash.net

Hij is dan ook van mening dat zijn team net zoveel punten zou kunnen hebben als Williams in het kampioenschap voor constructeurs.

De eigenaar van het Amerikaanse team heeft het genoegen gesmaakt dat in de eerste helft van het seizoen zijn team net zoveel punten heeft gescoord als in het hele debuutjaar 2016, namelijk 29. Momenteel staat de teller op 35. Echter, ondanks dat, zegt Haas dat zijn team minstens 15 punten is misgelopen door fouten binnen het team, onbetrouwbaarheid of missers in de strategie. Met die 15 punten extra had Haas nu zesde gestaan, slechts vijf punten achter Williams.

"Ik ben niet tevreden met het aantal punten dat we hebben. Ik denk dat we elk moment één of twee plekken kunnen verliezen in het kampioenschap voor constructeurs, omdat alles zo dicht bij elkaar zit. Ik vind dan ook dat ons zwakke punt de uitvoering is. We moeten de fouten minimaliseren, want we lijken veel te veel fouten te maken", aldus de Amerikaanse teameigenaar.

"We hebben wat problemen gehad met de betrouwbaarheid en een aantal verkeerde beslissingen genomen. Ik denk dat we zeker 15 punten daarmee hebben kwijtgespeeld, op dit moment al. We moeten ons op dat gebied echt verbeteren, want we moeten punten scoren", liet Haas weten.

Hij is wel erg tevreden met zijn coureurs Kevin Magnussen en Romain Grosjean. Volgens hem hebben die elke race het maximaal haalbare gedaan, maar omdat de strijd in het middelveld zo hevig is, hoopt hij op veel punten in de laatste races van het seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;