Menu
© Iedeiblog.com
Geruchten

Wil Porsche het team van Red Bull overnemen?

1 reactie | 1602x gelezen
13-09-2017 06:00

EvDelft | In het verleden zijn VolksWagen en Red Bull al vaker aan elkaar gekoppeld. Maar de geruchten dat Red Bull per 2021 door Porsche overgenomen gaan worden, krijgen steeds meer vorm.

Bron: F1i.com

In juli liet Porsche weten dat het vertrek uit de LMP1 in de WEC niet is vanwege de deelname in de Formule E vanaf 2019. Het technische team van de LMP1 bleef intact, welke niet nodig is voor de Formule E - omdat daar met standaard wagens wordt gereden. Lutz Metsche, de financieel directeur van Porsche, liet op Monza weten dat Porsche serieus overweegt naar de Formule 1 terug te keren, hoewel hij erbij vertelde dat hij alleen motorleverancier wil zijn.

De geruchten die nu de rondte doen, willen dat Porsche gaat investeren in een volledig team. En dat zou resulteren in het opkopen van het team van Red Bull. Het huidige management in Milton Keynes zal echter op zijn plaats blijven.

Christian Horner zou dus teambaas blijven terwijl Adrian Newey het ontwerpteam blijft leiden. Hij zal dan echter rapporteren aan de fabriek in Weissach, waar de raceafdeling van Porsche gezeteld is.

Interessant genoeg zeggen kenners in het paddock van de Formule 1 dat Honda plannen heeft Toro Rosso over te nemen, nu zij motoren leveren aan het team in Faenza.

Wanneer Porsche dan Red Bull overneemt, zou Red Bull wel sponsor blijven van het team, wordt verwacht.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

RvDelft
Member

Zeker een leuke interessante ontwikkeling. Ik ben heel benieuwd!

0 13-09-2017 11:15:12
;