Menu
© Sauber
Nieuws

Sauber wil meer mensen in dienst nemen

0 reacties | 394x gelezen
13-09-2017 02:00

EvDelft | In een poging zich weer te mengen in het middenveld, is Sauber op zoek naar meer personeel. Dat laat teambaas Frédéric Vasseur weten.

Bron: F1i.com

Het Zwitserse team werd vorig jaar van een faillissement gered toen investeringsmaatschappen Longbow Financial het team overnam en het broodnodige geld in het team stopte. Als onderdeel van de plannen die het heeft voor Sauber, werd teambaas Monisha Kaltenborn aan de kant gezet en werd Vasseur in dienst genomen om het team te leiden.

Voor 2018 zal het team rijden met de nieuwe motoren van Ferrari, en het volgende deel van het plan is meer mensen in dienst te nemen. Momenteel werken er ongeveer 320 mensen in Hinwil, en Vasseur wil er daar ongeveer 100 bij.

"We hebben te weinig mensen in dienst. We moeten groeien, op elk gebied, maar voornamelijk op de afdeling ærodynamica. Ongeveer 400 mensen is het doel, in totaal", aldus de Fransman.

Het aannemen van personeel gaat redelijk vlot, maar kwaliteit moet voorop blijven staan: "We moeten zorgen dat we mensen hebben met een goede kwaliteit en hen op de juiste plek zetten. Wanneer je meer mensen in dienst neemt, moet je het budget ook vergroten. Dat was echter het makkelijke deel van het verhaal. We moeten de juiste mensen zien te vinden en hen op de juiste plek zetten. Je kunt iedereen aannemen om aan het juiste aantal te komen, maar dat is niet wat je moet wille. We kunnen beter klein blijven dan de verkeerde mensen aannemen."

Het feit dat Sauber is gevestigd in Hinwil, helpt niet echt, omdat het niet erg centraal gelegen is - vanuit Formule 1-oogpunt gezien: "Het heeft voor- en nadelen om in Zwitserland te zitten. Wanneer je in het Verenigd Koninkrijk zit, is het makkelijk van het ene naar het andere team over te stappen. Aan de andere kant komen er voor ons ook mensen uit Duitsland die op zoek zijn naar een baan. Ik ben zelf naar Zwitserland verhuisd en ik heb er geen spijt van."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;