Menu
© Red Bull
Nieuws

Pierre Gasly hoopt op debuut in Maleisië

0 reacties | 420x gelezen
12-09-2017 17:00

EvDelft | Pierre Gasly heeft niet ontkend dat hij er naar uit kijkt de nieuwste coureur in de Formule 1 te worden.

Bron: GrandPrix.com

In de afgelopen dagen zijn er veel berichten geweest die beweren dat Carlos Sainz voor de Grote Prijs van Maleisië naar Renault gaat, en dat hij wordt opgevolgd door Pierre Gasly. Sainz zal dan Jolyon Palmer vervangen.

De 21 jaar oude Fransman Gasly lijkt onderdeel te zijn van een complexe overeenkomst tussen Honda, Renault, McLaren en Toro Rosso.

Gasly: "Ik heb de verhalen gehoord en alle details worden nu uitgewerkt. Het is mijn droom in de Formule 1 terecht te komen en ik doe er alles aan dat waar te maken. Ik denk dat er binnen een paar dagen beweging in de zaak komt. Wellicht wordt er ook één en ander bekend gemaakt. Ik hoop echt dat ik in Maleisië voor Toro Rosso kan racen."

Echter, Bild laat weten dat Gasly niet de enige kandidaat is om Sainz op te volgen. Er wordt gesuggereerd dat Honda erop aandringt dat het Italiaanse team Nobuharu Mathsushita in de auto zet, in plaats van Gasly.

De hele saga heeft ook invloed op Fernando Alonso, ongeacht of hij blijft bij McLaren of niet. Mocht hij bijtekenen bij het Britse team, zal McLaren op de één of andere manier € 40.000.000 moeten vinden om het salaris van de tweevoudig wereldkampioen op te hoesten. Zak Brown liet weten: "We zijn in onderhandeling met een paar grote sponsoren voor 2018."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;