Menu
© Toro Rosso
Geruchten

Carlos Sainz in Maleisië naar Renault

3 reacties | 1201x gelezen
10-09-2017 04:07

EvDelft | De mogelijkheid bestaat dat Carlos Sainz met de Grote Prijs van Maleisië voor Renault zal uitkomen. Dat beweren verschillende bronnen in Europa.

Bron: F1i.com

Het Duitse Motorsport-Total beweert in een exclusief artikel dat Sainz van Toro Rosso naar Renault gaat, als onderdeel van een complexe overeenkomst tussen Honda, Renault, Toro Rosso en McLaren. Sainz wilde eigenlijk vorig jaar al naar Renault, maar Toro Rosso wilde de coureur niet laten gaan. Eigenlijk heeft de Spanjaard nog een contract voor 2018 met Red Bull. Het lijkt erop dat Red Bull hem nu toch uit zijn contractuele verplichtingen heeft ontheven.

Als dit inderdaad waar is, zal Jolyon Palmer de coureur zijn die het nakijken heeft. Het zou dan het einde zijn van anderhalf frustrerend seizoen voor de Brit. Maar dit zal slechts de eerste zijn van vele schokgolven die bij de overeenkomst betrokken zijn. Naar zeggen is de overeenkomst afgelopen vrijdag getekend. McLaren is er ook bij betrokken.

Pierre Gasly zal dan het stoeltje van Sainz bij Toro Rosso overnemen voor de rest van het seizoen. De GP2 kampioen van 2016 rijdt momenteel in de Super Formula in Japan, wachtend op een plekje in de Formule 1. Hij zal de teamgenoot worden van Daniil Kvyat. Nobuharu Matsishita is testcoureur bij McLaren. Hij zal Woking verlaten ten faveure van Lando Norris.

Echter, de promotie van Gasly zal, volgens het Duitse bericht, van korte duur zijn. Matsushitu is protegé van Honda en zal in een paar eerste vrije trainingen gaan rijden voor Toro Rosso. Het lijkt erop dat de Formule 2-coureur in 2017 het stoeltje van Gasly zal overnemen.

Verder zal Toro Rosso dan, uiteraard, in 2018 gaan rijden met motoren van Honda, waarna de motoren van Renault naar McLaren gaan. Mocht het goed uitpakken, zal Red Bull in 2019 ook overstappen naar Honda. De versnellingsbakken voor Toro Rosso worden geleverd door McLaren.

Het overstappen van Honda naar Renault zou ook betekenen dat Fernando Alonso bij McLaren blijft voor 2018. Zijn contract verloopt aan het einde van dit seizoen. Verwacht wordt dat McLaren en Renault op maandag het contract zullen tekenen. De officiële aankondigingen worden verwacht tijdens het weekeinde van de Grote Prijs van Singapore.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Gaat het toch McLaren-Renault worden, lijkt het. Jammer want dan zal McLaren toch weer afhankelijk zijn van een ander F1 team maar aan de andere kant heeft Honda genoeg kansen gehad.

0 10-09-2017 15:45:58
Sicko
Gold Member

Toro Rosso wil Sainz graag kwijt gezien zijn niet-ontwikkeling. Maar of Sainz voor Renault iets kan doen? Denk het niet. Kan me ook niet voorstellen dat Renault een prijs aan Sainz heeft gehangen.

McLaren-Renault is helaas een nood-greep. Zowel Mercedes als Ferrari zijn "als de dood" dat bij motorleveranties aan McLaren (en ook RBR) zij zelf voorbij gereden worden.

Red Bull-Honda vind ik veruit de beste naam-combi. Ik blijf me verbazen dat Honda nog steeds geen betrouwbare en snelle motor heeft.

0 10-09-2017 19:12:21
EvDelft
Moderator

In tegenstelling tot Palmer heeft Sainz in elk geval bewezen punten te kunnen scoren. En misschien leeft hij wel op nu hij bij een team komt met potentie. Hij heeft in elk geval bij Renault meer kansen dan bij Toro Rosso - waar hij tot zijn ontslag zou blijven zitten...

0 10-09-2017 19:21:05
;