Menu
© McLaren
Nieuws

Fernando Alonso is zeer tevreden over de eerste helft van het seizoen

2 reacties | 617x gelezen
10-08-2017 11:06

EvDelft | Het zou nogal zwak zijn uitgedrukt om te zeggen dat McLaren niet geweldig heeft gepresteerd in de eerste helft van het seizoen 2017. Echter, Fernando Alonso laat weten dat hij een 'fantastisch' seizoen heeft gehad, tot dusver.

Bron: F1i.com

Alonso maakt het beste van een vervelende situatie, die duurt sinds hij besloot het project McLaren - Honda te steunen in 2015. Resultaten laten flink te wensen over en de onmogelijkheid van de Japanners een motor te leveren die kan presteren op het niveau van de andere krachtbronnen, is zacht gezegd frustrerend.

Maar ondanks de almaar aanhoudende problemen, laat de tweevoudig wereldkampioen weten dat hij dit seizoen ziet als eentje waarbij hij beter rijdt dan ooit.

"Als team hebben we het niet zo geweldig op het moment. We wisten vorig jaar regelmatig in de derde kwalificatie te komen, waarbij we meestal negende of tiende waren. Dit jaar redden we dat niet eens. Maar persoonlijk gezien is 2017 een heel goed seizoen voor mij. Ik kan met de huidige auto's eindelijk weer rijden zoals mijn eigen rijstijl dat vraagt. Ik voel me meer competitief dan de afgelopen jaren. De Indy 500 was ook een geweldig ervaring. Ik heb het dus best naar mijn zin gehad tot nog toe", aldus de Spanjaard.

Maar ondanks dat Alonso zich op persoonlijk vlak goed voelt, is zijn toekomst bij McLaren nog altijd niet duidelijk. Het is een zware beslissing die Alonso moet nemen aan het einde van de zomer: blijft hij bij het team uit Woking of gaat hij weg? Hoewel tijdens de Grote Prijs van Hongarije McLaren met beide auto's in de punten wist te finishen, kan dat voor Alonso wel eens te weinig en te laat zijn geweest.

"Zoals ik eerder heb gezegd, zal ik in september / oktober besluiten wat ik ga doen, wat inhoudt dat ik tijdens de zomerstop mijn gedachten erover laat gaan. Ik wil weer kunnen winnen. Ik voel dat ik nog nooit zo goed heb gereden als dat ik nu doe. Laten we hopen dat het allemaal goed komt en voor iedereen de beste oplossing kunnen vinden", aldus Alonso.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Klopt ook. hij rijdt als een dijk dit jaar. ik denk dat de indy 500 hem heel erg goed heeft gedaan. Laten we hopen dat Honda het voor elkaar krijgt hem spoedig een snelle motor te geven zodat hij weer op nivo mee kan doen!!!

0 10-08-2017 14:43:01
f1stevie
Silver Member

tuurlijk is Allonso op zijn gemakje, hij zit in een luxe positie en mag doen wat hij wil, als hij na de race in de zon wil zitten doet hij dat... mocht hij in een topteam zitten zou hij dit niet moeten doen.... hij verdiend bakken geld bij MClaren en geeft geen enkele druk..... natuurlijk hij is een topracer en wil winnen.... ik en benieuwd wat hij gaat doen!

0 10-08-2017 17:46:00
;