Menu
©
Nieuws

Mercedes zorgde voor invoering halo

1 reactie | 819x gelezen
10-08-2017 03:15

EvDelft | Volgens Christian Horner is het Mercedes geweest die de FIA ertoe heeft gedwongen de halo in te voeren in de Formule 1.

Bron: PaddockTalk.com

Horner is absoluut geen voorstander van de halo, welke per 2018 verplicht wordt gesteld. Ondertussen wordt er flink gediscussieerd of de halo wel of niet goed is voor de Formule 1. Echter, Horner voegt een element toe aan de discussie: waarom?

"Mercedes is de bedenker van het concept van de halo, en dat heeft de FIA in een moeilijke positie gedwongen. Stel dat er een fataal ongeluk gebeurt waarbij de halo, die dus bestaat, had kunnen helpen, maar die is niet gebruikt. Dan wordt dat een juridisch lastige zaak. Dat is dan niet uit te leggen. En dat is waarom wij bij Red Bull het æroscherm ontwikkeld hebben. We probeerden een mooiere oplossing te vinden dan een slipper op de auto", aldus de teambaas.

"Maar de FIA vond zichzelf in een hoek gedreven en de enige oplossing die het had, was de invoering van de halo. Wat mij het meest zorgen baart, is dat straks zelfs de go-karts met een halo worden uitgerust. Waar houdt het op? Ik denk dat je als coureur op een gegeven moment gewoon de risico's moet accepteren", besloot Horner.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Binatang
Silver Member

helemaal mee eens

0 10-08-2017 10:27:22
;