Menu
© Iedeiblog.com
Nieuws

Porsche heeft al een Formule 1-motor in ontwikkeling

0 reacties | 1079x gelezen
09-08-2017 20:48

EvDelft | Porsche houdt de ontwikkelingen in de Formule 1 nauwlettend in te gaten. Het bedrijf laat zelfs weten dat het al een 'zeer effeciënte motor' in ontwikkeling heeft, die de basis kan vormen voor een project in de Formule 1.

Bron: F1i.com

De Duitse autofabrikant liet onlangs weten dat het zich uit de LMP1 lange afstandsracerij terugtrekt ten faveure van de Formule E. Echter, het team van mensen dat aan het project van de LMP1 werkte, blijft bestaan. De reden die Porsche aangeeft hiervoor doet geruchten gaan dat er serieus gekeken wordt naar de Formule 1.

Michael Steiner, hoofd van de afdeling onderzoek en ontwikkeling, liet weten: "We hebben in de toekomst de mensen van het LMP1-team nodig. Het geweldige tema dat we hebben samengesteld voor de LMP1 is zeer gemotiveerd en heeft enorm veel kennsi. Het is een goed idee om een concreet plan te hebben voor deze ingenieurs, monteurs en zelfs voor de coureurs."

Vertegenwoordigers van Porsche waren aanwezig bij de werkgroep omtrent de nieuwe motoren, welke werd voorgezeten door Ross Brawn. Deze werkgroep werkt aan het samenstellen van een reglement voor de motoren ná 2020.

"Net als andere autofabrikanten zijn we ingegaan op de uitnodiging van de FIA en nemen we deel aan de discussies over de toekomst van de krachtbronnen in de Formule 1. Het team uit Weissach werkt op het moment niet aan een motor voor de Formule 1, maar werkt aan een motor die zeer efficient is. We hebben nog niet besloten waar we die motor voor gaan gebruken", aldus Steiner.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;