Menu
© Red Bull
Nieuws

Chase Carey wil luidere, goedkopere en betere motoren in de Formule 1

1 reactie | 563x gelezen
09-08-2017 10:23

EvDelft | Chase Carey, de CEO van de Formule 1, heeft laten weten dat hij motoren wil in de toekomst die goedkoper zijn, beter, en meer geluid maken.

Bron: F1i.com

Hij zei dat behalve een nieuwe richting voor het motorenreglement er ook gekeken moet worden naar een algehele kostendaling en naar een eerlijker verdeling van de inkomsten van de sport.

Carey: "We zijn al bezig met wat initiatieven. Één daarvan is de nieuwe motor."

Carey liet ook weten dat de dominantie van Mercedes bij hem een grote indruk heeft achtergelaten: "Petje af voor Mercedes, die zo goed voor elkaar heeft wat we nu hebben. Maar het verschil is te groot. We willen de dingen eenvoudiger maken onder het motto 'goedkoper, beter, luider'."

"Bovendien zijn er de kosten. Er zijn teams die bijna € 500.000.000 per jaar uitgeven, terwijl anderen nog geen € 100.000.000 hebben. Dit is een hinder en verstoort de competitie. Het doel moet zijn dat de teams geld kunnen verdienen in de sport, maar de waarheid is dat er geen enkel team winst behaalt op dit moment."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

haastig
Senior Member

Een mooi kletsverhaal om zieltjes te winnen voor het beleid. Zogenaamd eerlijk delen...als wij maar het meest verdienen.

0 09-08-2017 20:16:10
;