Menu
© Williams
Nieuws

Zes mythes over de halo ontkracht [deel 6 - lelijk">

0 reacties | 399x gelezen
10-08-2017 00:01

EvDelft | De beslissing van de FIA om de halo te verplichten per 2018, ondanks de tegenstand van de teams, zorgde voor wereldwijde verontwaardiging bij de fans en coureurs. Laurent Mekies, directeur veiligheid van de FIA, legt uit waarom de halo wel veilig is.

Bron: AutoSport.com

6. De halo is en blijft lelijk.

Copyright van deze foto ligt bij Autosport.com

Charlie Whiting, de race directeur van de FIA, is ervan overtuigd dat de halo er volgend jaar veel beter uit zal zien dan de prototypes die tot ny toe getest zijn. De reglementen staan de teams toe dat zij elementen toevoegen aan de halo om de ærodynamische problemen die de halo creëert te ondervangen.

Whiting: "De teams hebben nog geen van de mogelijkheden gebruikt om de halo er beter uit te laten zien. Op dit moment hebben we alleen nog maar het kale ontwerp mogen aanschouwen. Ik denk dat iedereen het met mij eens is, dat toen Williams testte met een witte halo, dat er al veel beter uitzag. Ik denk dat de fans eraan gewend zullen raken. Ik weet dat er en beetje tegenstand is op het moment. Maar de teams zullen de halo mooi maken."


Copyright van deze foto ligt bij Autosport.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;