Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen bereidt zich voor op Monaco

1 reactie | 925x gelezen
19-05-2017 14:36

Panoz | Max Verstappen vindt de zwembad chicane op het circuit van Monaco de meest uitdagende bocht van het seizoen en hoopt een goede set-up te kunnen vinden voor de komende race aldaar.

Bron: crash.net

Vorig jaar crashte Max Verstappen tijdens de race in Monaco en ook de kwalificatie kon hij niet afmaken vanwege een klapper tegen de vangrail. De jonge Nederlander hoopt dat het de volgende race op het stratencircuit beter zal gaan en wil graag de ideale set-up zien te vinden voor zijn RB13.

Zoals bekend zijn de auto’s dit jaar langer én breder geworden en dat maakt het waarschijnlijk nog moeilijker om te racen door de straten van het Prinsdom. Toch heeft Max wel zin in de uitdaging.

“Voorbereiding op Monaco is een beetje anders,” zei Max erover. “Je bouwt het weekend iets langzamer op. Het is belangrijk om de limiet voorzichtig te vinden. Met de nieuwe auto’s denk ik dat de chicane bij het zwembad de uitdagendste bocht is van het hele seizoen.”

“Er is geen ronde zonder risico in Monaco, die bestaat eenvoudig niet. Als je snelt wilt zijn moet je op de limiet zitten. De crash van vorig jaar was erg jammer maar het heeft mijn zelfvertrouwen om er weer heen te gaan niet beschadigd. Het heeft er alleen voor gezorgd dat ik het dit jaar beter wil doen en van mijn fouten wil leren. Verder moeten we nog veel leren over de auto qua set-up omdat de auto steeds blijft ontwikkelen en we er nog niet mee op een smal circuit hebben gereden,” voegde hij er nog aan toe.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Binatang
Silver Member

Voorlopig is Monaco vs Verstappen geen gelukkig huwelijk geweest

0 19-05-2017 15:34:14
;