Menu
© Renault
Nieuws

Wat verandert er op de kalender voor 2018?

0 reacties | 720x gelezen
19-05-2017 10:52

EvDelft | In 2018 al de Formule 1 haar 72ste seizoen doormaken, waarvan 69 jaar met een wereldkampioenschap.

Bron: PlanetF1.com

Elk jaar wordt opnieuw de kalender voor het jaar erop vastgesteld, en zoals al in januari bekend was, gaan er volgend seizoen een paar wijzigingen plaatsvinden. Wat zijn de (verwachte) wijzigingen voor 2018?

De grootste veranderingen zullen zijn dat de Grote Prijs van Maleisië verdwijnt, en dat de Grote Prijs van Duitsland én van Frankrijk terugkomen.

· Maleisië zal niet voorkomen op de kalender voor 2018 voor het wereldkampioenschap Formule 1. De race is komen te vervallen na dalende bezoekersaantallen en een desinteresse in het organiseren van het evenement.

· Duitsland en Frankrijk zullen naar verwachting terugkomen op de kalender. Dat houdt eveneens in dat er voor 2018 weer 21 races op de kalender staan. De laatste Grote Prijs van Frankrijk werd verreden in 2008. Daarna werd de race geschrapt vanwege financiële problemen. Naar verwachting zal de race niet verreden worden op Magny-Cours, maar op het circuit Paul Ricard.

· De Grote Prijs van Frankrijk zal gehouden worden in augustus, wat de vaste plek is voor de Grote Prijs van België. De race op Spa-Francorchamps zal verschoven worden naar de open plek die Duitsland heeft achtergelaten. Wanneer de Grote Prijs van Duitsland precies verreden wordt, is nog niet bekend.

De definitieve kalender voor 2018 zal later in 2017 bekend worden gemaakt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;