Menu
© Pirelli
Nieuws

Mercedes niet veel lichter aldus Wolff

1 reactie | 565x gelezen
18-05-2017 15:16

Panoz | Toto Wolff ontkent dat de auto van Mercedes veel lichter is geworden door de recente updates die in Spanje werden geïntroduceerd.

Bron: Sprots Mole

Voor de race in Spanje werd er onder andere door Niki Lauda toegegeven dat Mercedes op zoek zou zijn naar gewichtsverlies betreffende hun auto’s. Lewis Hamilton won die race en daarna werd er gezegd dat de auto zo’n 5 kilo lichter zou zijn geworden na de update.

Toto Wolff ontkent dit echter en zei over de kwestie: “We hebben geprobeerd om de aerodynamische efficiëntie te verbeteren en de auto lichter te maken. We hebben er echter geen 5 kilo af kunnen krijgen.”

“In de F1 is het moeilijk om dergelijke stappen te maken, de stappen zijn klein. We spreken eerder over grammen dan over kilo’s,” voegde de Mercedes teambaas er nog aan toe.

Na de race in Spanje gaf een vermoeide Lewis Hamilton ook toe dat hij zonder drinkfles had gereden om op die manier gewicht te kunnen besparen. Best een zware opgave omdat gebleken is dat de huidige auto’s meer fysieke kracht vergen van een coureur.

Lewis zei erover: “Ik neem geen drinken mee in de auto om gewicht te besparen. Ik was een beetje moe na deze race.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

haastig
Senior Member

Niet zo verstandig om niet te kunnen drinken bij zo'n enorme fysieke inspanning. Dat gaat een keer fout.

0 19-05-2017 09:38:48
;