Menu
© Pirelli
Nieuws

Marko eist nieuwe motorreglementen of Red Bull stopt ermee

3 reacties | 1595x gelezen
17-05-2017 17:39

EvDelft | Helmut Marko, de talentenjager van Red Bull, heeft maar weer eens een bedreiging over de Formule 1 uitgestort. Dezelfde als voorheen: doe wat wij willen of Red Bull zal de Formule 1 verlaten.

Bron: F1i.com

Ross Brawn, de Sportief Directeur van de Formule 1, werkt hard om de richting waarin de sport na 2020 moet gaan vast te leggen. In 2020 lopen de huidige reglementen én het Concorde Overeenkomst af. Red Bull legt verschillende eisen op tafel en als die niet stuk voor stuk worden ingewilligd, zal de energiedrankjesfabrikant zich in zijn geheel terugtrekken uit de Formule 1.

Marko: "Het idee is heel simpel. We willen een motor die meer dan 1.000 pk levert, met standaard KERS en accu's. De ontwikkeling ervan mag niet meer kosten dan 15 tot 20 miljoen. Er moet geluid in de motoren zitten, en de coureur moet het verschil kunnen maken. Bovendien moeten onafhankelijke bedrijven zoal Ilmor en Cosworth de mogelijkheid hebben in de sport in te stappen, zodat wij of McLaren die zouden kunnen gebruiken, mochten we dat willen."

Verder bevestigde de Oostenrijkse oud-Formule 1-coureur: "Ja, vorig jaar wilde Mercedes ons geen motoren geven. Ferrari ook niet. Renault deed dat alleen maar om dat Bernie Ecclestone hen daartoe dwong. We willen een gelijkwaardige situatie en we willen niet kunnen worden gechanteerd door een fabrikant."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Ben het helemaal eens met de visie van RB: Ik hoop dat ze (we) krijgen wat ze willen.
Alleen een beetje zielig om telkens met opstappen te dreigen, RB komt af en toe een beetje over als een klein kind wat zn zin niet krijgt. Is gewoon bluf. de hele marketing strategie van RB is gericht op de snelle stoeren sporten vooraan mee te doen, dan MOET je gewoon in F1 zitten.

Voor de rest helemaal met hem eens.. hij noemt alle pijnpunten op, maar is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik help hem mee hopen:)

0 18-05-2017 08:04:04
f1stevie
Silver Member

het komt telkens op hetzelfde neer bij red-bull als ze niet mee kunnen met de top , dreigen om eruit te stappen... zeer laag bij de grond vind ik dat en meneer stelt zijn eisen en dat moet dan maar zo zijn zonder rekening te houden hoe andere daarover denken.... zijn wil moet wet zijn... wel vertrek dan he niet iedereen moet naar jou pijpen dansen.... je kan iets voorleggen en bespreken maar je eigen wetten opleggen, nee dat werkt niet... last een nieuwe raceklasse in, enkel met red-bulls en naar jou wetten en eisen

1 18-05-2017 09:46:51
haastig
Senior Member

De knuppel in het hoenderhok. Daar hou ik van.

19-05-2017 09:43:27
;