Menu
© Ferrari
Nieuws

Vettel ontkent geruchten niet, onderhandeling met Ferrari vertraagd

1 reactie | 1463x gelezen
15-05-2017 13:13

EvDelft | Sebastian Vettel heeft geweigerd de geruchten dat hij in 2018 naar Mercedes zal gaan te ontkennen, als aan het eind van dit jaar zijn contract afloopt.

Bron: IBTimes.co.uk

De viervoudig wereldkampioen zou al een voorcontract getekend hebben met het Duitse team waarin wordt vermeld dat hij de teamgenoot wordt van Lewis Hamilton, volgend jaar. De Italiaan Leo Turrini, die kind aan huis is bij Ferrari, schreef in zijn blg Quotidiano dat Niki Lauda aan zijn vrienden had verteld, tijdens het voorseizoen, dat Vettel volgend jaar bij Mercedes gaat rijden.

Sinds deze geruchten is de onzekerheid over de toekomst van Vettel bij Ferrari alleen maar toegenomen, en de contractonderhandelingen bij het Italiaanse team zijn opgeschort omdat hij zich moest richten op zijn prestaties op de baan. Hij kreeg van de week de kans te reageren op de geruchten, maar de 29 jaar oude Duitser heeft deze geruchten alleen maar meer stof van spreken gegegen.

Vettel: "Ik denk dat het duidelijk is. De focus ligt op dit jaar en dat is geen geheim en ook niet iets wat ik van het team moet zeggen. Het is een feit voor iedereen bij Ferrari. Er zijn geruchten geweest in voorgaande jaren. Misschien komen sommigen daarvan uit Italië en sommigen uit Duitsland."

Al voordat Valtteri Bottas een eenjarig contract bij Mercedes aangeboden kreeg, werd Vettel in verband gebracht bij Mercedes, maar dan al voor het huidige seizoen. Als viervoudig kampioen en leider in de tussenstand van het kampioenschap, is Vettel één van de meest gewilde coureurs voor 2018. En dat is waarschijnlijk waarom hij zich geen zorgen maakt over zijn toekomst, omdat naar alle waarschijnlijkheid het silly season begint met Vettel.

"Het is voor mij de eerste keer dat ik mij in deze situatie bevind. Het is wat iedereen mij vertelt. Er zijn nog meer coureurs die aan het einde van dit jaar zonder contract zitten maar die maken zich ook geen zorgen! We proberen ons gewoon op dit jaar te richten en ik weet niet wat er volgend jaar gaat gebeuren. Ik maak me geen zorgen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Het silly season begint eigenlijk al met het pensioen van enkele oude rotten op goede stoeltjes: RAI, MAS en misschien zelfs wel ALO.
VET en Merc is natuurlijk een heel logische (duitse) combo. dus zou ik geheel niet raar vinden. Tenzij BOT nog een paar races wint en in de buurt van HAM blijft (en FER niet geheel gaat overheersen, want VET wil natuurlik wel de snelste auto vh veld hebben)

Stroll, Palmer en jammer genoeg ook Stoffel heben nog niet bewezen dat ze echt in F1 thuis horen, dus dat worden alles bij elkaar heel wat stoeltjes om om te vechten, terwijl er eigenlijk ook niet heel veel mega talenten klaar zijn om in te stromen. De jonge honden van GP2/F2 en F3 hebben de kans van hun leven om zich dit jaar te onderscheiden en zich in de kijker te rijden.

De pers heeft genoeg voor om elke maand met silly season geruchten te koemn en dat zal zo doorgaan tot Januari 2018. Ik vind het wel mooi, lekker beetje speculeren en discusieren op deze site..

tot spoedig dus maar weer

0 15-05-2017 14:10:28
;