Menu
© McLaren
Nieuws

Straf voor Stoffel Vandoorne in Monaco

4 reacties | 932x gelezen
15-05-2017 01:40

| De Belg Stoffel Vandoorne heeft na afloop van de Grand Prix van Spanje een straf van 3 plaatsen gekregen voor de clash met Williams Coureur Felipe Massa.

Bron: Autosport.com

Vandoorne en Massa kwamen in de 33ste ronde met elkaar in contact. De Braziliaan zat aan de binnenzijde van de eerste bocht, toen Vandoorne met zijn wielen botste tegen die van Felipe Massa. Vandoorne gleed van het circuit af en moest opgeven met een kapotte ophanging.

De Belg heeft van de FIA een straf van 3 plaatsen gekregen voor na de kwalificatie van de Grand Prix van Monaco. Vandoorne kreeg ook nog twee strafpunten op zijn licentie. Hij heeft er nu in zijn debuutjaar 3 verzameld. Ook in Rusland kreeg hij een strafpunt omdat hij niet op de correcte manier terug het circuit opreed.

Vandoorne krijgt oud F1 coureur Jenson Button naast zich in Monaco. Teamgenoot Fernando Alonso verblijft dat weekend in de Verenigde Staten om deel te nemen aan de Indianapolis 500.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

MIsschien een beetje (te?) streng deze straf, maar Oh oh, wat valt stoffel tegen. Ik had echt verwacht en gehoopt dat Stoffel een goede indruk zou maken door goed in de buurt van Alonso te blijven en af en toe mooie dingen uit te vechten op de baan, maar zover heeft hij zo enorm weinig laten zien, dat het redelijk deprimerend is. Alonso is natuurlik supersnel en moeilijk te verslaan, maar het huidige verschil is gewoon veel te groot. Op deze manier is stoffel zn carriere geen lang leven beschoren. HIj moet echt snel wat gaan laten zien.

3 15-05-2017 07:38:03
bengelke
Gold Member

let maar eens op, hoeveel man vandoorne gaat verslaan, bij de start. In de gp2, nu F2, was dat ook

15-05-2017 10:26:20
Misjab
Gold Member

Ik hoop het bengel. Maar in de F1 krijg je minder lang de kans om je bewijzen dan in GP2.. Zeker als je geen grote zak geld hebt en het moet doen met je (potentiele) talent

15-05-2017 11:45:49
EvDelft
Moderator

Wat heb je aan een goede start als je daarna weer terugvalt of zelfs uitvalt? Klinkt als een strohalm voor jou om jezelf vast te houden aan het enige positieve dat Stoffel doet... Want voor de rest staat hij zo ontzettend ver achter Alonso, dat het eng is.

Trouwens, de officiële informatie zegt dat Stoffel 4 plaatsen heeft goedgemaakt in de eerste ronde, en dat is inclusief het uitvallen van Kimi en Max. Stroll, Sainz en Ocon deden er 5. Hülkenberg zelfs 6.

Dus voordat je wat gaat lopen roeptoeteren, eventjes je feitjes controleren.

15-05-2017 17:37:23
;