Menu
© Mercedes
Nieuws

Bottas niet tevreden over wedstrijd

3 reacties | 777x gelezen
17-04-2017 09:01

ozzyexowaw | Valtteri Bottas teleurgesteld dat hij Lewis Hamilton moest laten passeren in de Grand Prix van Bahrein.

Bron: newsofbahrain.com

De Fin begon voor het eerst uit zijn carrière van de eerste startrij, maar wist die startplek niet om te zetten in een eerste Grand Prix-overwinning. Hij werd uiteindelijk derde, achter teamgenoot Lewis Hamilton en de winnaar Sebastian Vettel.

"Ik had zeker meer verwacht, ik was gewoon niet snel genoeg vandaag en we moeten uitzoeken waarom. Sebastian Vettel en Lewis Hamilton hebben me gewoon verslagen", aldus Bottas na afloop van de race.
De Mercedes-coureur kreeg zelfs van zijn team te horen dat hij Hamilton moest laten passeren: "Dat is zo ongeveer het ergste wat je kunt horen als coureur. Lewis had een betere kans om Vettel aan te vallen, dat snapte ik wel. maar persoonlijk is het heel zwaar. Zoiets wil je als coureur nooit te horen krijgen."

Later werd duidelijk dat de Fin problemen had met de bandenspanning. "We hadden problemen met de spanning van mijn achterbanden. Ik had daarom de hele wedstrijd last van overstuur. Hoewel dit probleem zich voordeed was dit mijn beste weekend voor het team tot dus ver, maar er gaan er zeker nog meer volgen", aldus Veltteri Bottas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Petertje
Junior Member

Sja dat wist de beste man van tevoren toen ie voor Mercedes tekende, dat ie tweede viool zou spelen...

2 17-04-2017 09:07:55
arts3
Bronze Member

Ik ga de discussie over teamorders niet aan,hier Komt de ware Toto Wolf te voorschijn.

17-04-2017 10:17:44
ozzyexowaw
Moderator

Wolff heeft wel toegegeven dat hij baalt van de *teamorder* dus zegt wellicht al weer genoeg ;)

17-04-2017 10:31:01
;