Deel dit bericht

Slecht nieuws voor Wehrlein

Gepost door: EvDelft op 16-02-2017 15:08 678x gelezen

Het Zwitserse dagblad Blick, dat altijd veel inside nieuws heeft over Sauber, suggereert dat Pascal Wehrlein de eerste week niet mag testen vanwege zijn nek.

De Duitser bezeerde zijn nek bij een ongeluk tijdens de Race of Champions vorige maand, welke werd verreden in Miami. Blick liet weten dat de Italiaan Antonio Giovinazzi momenteel een stoeltje aan het schuimen is in Hinwil en zich opmaakt voor een invalbeurt voor de protegé van Mercedes. Giovinazzi zal ook ingezet worden in enkele vrijdagtrainingen gedurende het komende seizoen, wat te maken heeft met de banden tussen Sauber en Ferrari. Als het Italiaanse team de motoren goedkoper kan krijgen door de jonge Italiaan enkele vrijdagochtenden te laten rijden, zal het dat ongetwijfeld doen. Veel Formule 1-teams staan het hun coureurs niet toe deel te nemen aan gevaarlijke activiteiten in het tussenseizoen, vanwege potentiële problemen. Het zware ongeluk van Robert Kubica in een rally in 2011 is daar het grootste voorbeeld van. Dat ongeluk betekende het einde van zijn Formule 1-carrière. Het is niet duidelijk of Wehrlein bij Sauber of bij Mercedes onder contract staat, of bij beiden. Het kan zijn dat hij een contract heeft bij Mercedes en uitgeleend is aan Sauber, dat betaald krijgt om de jonge Duitser ervaring in de Formule 1 op te laten doen.

Bron: Joe Saward


Alle commentaren zijn eigendom van de posters. Formule1nieuws.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de commentaren.


Reacties op: Slecht nieuws voor Wehrlein


Misjab
RE: Slecht nieuws voor Wehrlein
Quote

Je bedoelt het ZWITSERSE team, neem ikaan?
Gepost op: 17/02/2017 21:11