Menu
© Pirelli
Nieuws

Slecht nieuws voor Wehrlein

1 reactie | 922x gelezen
16-02-2017 15:08

EvDelft | Het Zwitserse dagblad Blick, dat altijd veel inside nieuws heeft over Sauber, suggereert dat Pascal Wehrlein de eerste week niet mag testen vanwege zijn nek.

Bron: Joe Saward

De Duitser bezeerde zijn nek bij een ongeluk tijdens de Race of Champions vorige maand, welke werd verreden in Miami. Blick liet weten dat de Italiaan Antonio Giovinazzi momenteel een stoeltje aan het schuimen is in Hinwil en zich opmaakt voor een invalbeurt voor de protegé van Mercedes.

Giovinazzi zal ook ingezet worden in enkele vrijdagtrainingen gedurende het komende seizoen, wat te maken heeft met de banden tussen Sauber en Ferrari. Als het Italiaanse team de motoren goedkoper kan krijgen door de jonge Italiaan enkele vrijdagochtenden te laten rijden, zal het dat ongetwijfeld doen.

Veel Formule 1-teams staan het hun coureurs niet toe deel te nemen aan gevaarlijke activiteiten in het tussenseizoen, vanwege potentiële problemen. Het zware ongeluk van Robert Kubica in een rally in 2011 is daar het grootste voorbeeld van. Dat ongeluk betekende het einde van zijn Formule 1-carrière.

Het is niet duidelijk of Wehrlein bij Sauber of bij Mercedes onder contract staat, of bij beiden. Het kan zijn dat hij een contract heeft bij Mercedes en uitgeleend is aan Sauber, dat betaald krijgt om de jonge Duitser ervaring in de Formule 1 op te laten doen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Quote

Je bedoelt het ZWITSERSE team, neem ikaan?

0 17-02-2017 21:11:34
;