Deel dit bericht

La Gazetta toont haar visie op de Ferrari 668

Gepost door: EvDelft op 15-02-2017 20:53 889x gelezen

De Italiaanse krant La Gazetta dello Sport heeft beelden vrijgegeven van hoe zij denken dat de Ferrari van het Formule 1-seizoen van 2017 eruit gaat zien.

In het verleden bleek die visie altijd heel behoorlijk te kloppen met de werkelijkheid, wat erop kan duiden dat de krant een bron binnen het team heeft. De meest opmerkelijke details in het ontwerp zijn: · motorkap met haaienvin; · neus in de stijl van de Mercedes W07; · verbeterde verbrandingsmotor; · grotere intercoolers. De melding van de verbeterde verbrandingsmotor ligt in de lijn van de geruchtenstroom uit Italië dat het team probeert te compenseren voor de ærodynamische nadelen die het team heeft met de Ferrari 668, zoals de fabrieksnaam luidt. Maar de vraag is, ongeacht of de auto er mooi uitziet, of de wagen snel is. Tijdens de laatste reglementswijzigingen voor de ærodynamica wist Ferrari wellicht de mooiste (of minst lelijke) auto van alle teams te bouwen. Helaas was de F60 geen geweldige auto en was al helemaal niet de snelste van het veld. Het toen nieuw geïntroduceerde Kinetische Energie Regeneratie Systeem (KERS) was zwaar en bleek eerder een nadeel dan een voordeel. Sinds die tijd heeft Ferrari problemen met de informatie die ze opdoen in de windtunnel, het CFD (het windtunnelprogramma in de computer) en de echte prestaties op de baan samen te voegen tot een homogeen geheel. Ook dit jaar zal dat niet anders zijn. Mochten de tifosi wederom teleurgesteld zijn in de prestaties van 'hun' Ferrari, zullen er zeker koppen gaan rollen in Maranello. En het is zeer waarschijnlijk dat de haaienvin dit jaar bij veel teams terugkeert op de auto.

Bron: TheJudge13.com


Alle commentaren zijn eigendom van de posters. Formule1nieuws.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de commentaren.


Reacties op: La Gazetta toont haar visie op de Ferrari 668


Schuki
Zo op het eerste gezicht zeg ik: Direct bouwen!
Gepost op: 15/02/2017 20:58
Schuki
Oeps, dubbel
Gepost op: 15/02/2017 20:59
Sicko
RE: La Gazetta toont haar visie op de Ferrari 668
De fors bredere (vooral achter) banden lijken enigszins "over the top". Voor de rest is het toch allemaal meer van hetzelfde, terwijl eerst nog werd gecommuniceerd dat de wagens er spectaculair ànders uit zouden gaan zien.

Die rare vin (neehé, niet dié fin) zie ik niet op de wagen komen, lijkt me kompleet nutteloos tenzij de bovenste lengte naar beneden doorloopt.

Neusje? Ach, Cleopatra schijnt nog steeds de mooiste gehad te hebben. Vraag het de Galliërs maar. (!)
Gepost op: 16/02/2017 14:22