Menu
© Force India
Nieuws

Waarom Nico Hülkenberg de grootste pechvogel in de Formule 1 is

2 reacties | 1039x gelezen
11-01-2017 12:55

EvDelft | In 2017 gaat Nico Hülkenberg zijn zesde seizoen in als Formule 1-coureur. Vaker wel dan niet was hij sneller dan de auto die hij reed.

Bron: FoxSports.com.au

Hülkenberg is consistent en snel en werd al snel gezien als een top-coureur in de dop. In de jaren dat hij samen met enkele andere Duitse coureurs in de Formule 1 reed, die samen vijf titels veroverden, is Hülkenberg nog niet verder gekomen dan één pole positie en geen enkele podiumplek. Zijn beste resultaat is drie keer een vierde plek.

Het wegvallen van Nico Rosberg na Abu Dhabi zorgde ervoor dat Mercedes een topcoureur moest gaan zoeken. Om het geluk (of het gebrek eraan) van Hülkenberg te onderstrepen, werd hij over het hoofd gezien. Alle andere topcoureurs - Alonso, Vettel, en dergelijke - waren onder contract.

De hoog aangeschreven Duitser met enorm veel ervaring met de motoren van Mercedes had zonder nadenken door Mercedes in de auto gezet moeten worden. Nog makkelijker: het publiek had niet eens een andere voornaam hoeven te onthouden…

Het probleem is dat nu, na jaren van wachten op een telefoontje van een groot team, Hülkenberg dat telefoontje net te snel heeft gekregen, van Renault. Vrijwel direct na het wegvallen van Nico Rosberg, grapte Hülkenberg: "Mercedes is al jaren lang een partner van Force India. We hebben in de zomer zelfs gezamenlijk wat activiteiten gedaan in Hockenheim. Rosberg had me in kunnen fluisteren dat hij na het behalen van zijn titel met pensioen zou gaan."

Echter, Hulkenberg voelt geen rancune. Hij is eerder blij dat hij nu een nieuw team heeft met een nieuwe toekomst: "Mijn doel was het voor een fabrieksteam te gaan rijden. Dat is wat ik met Renault nu bereikt heb. We hebben allebei onvervulde doelen."

Één van die doelen is het behalen van hun eerste podium. Ondanks dat Hülkenberg al 115 races op zijn naam heeft gestaan en op elke plek in de top tien van start is gegaan - en vaak in de punten wist te finishen - moet hij nog steeds de smaak van champagne op het podium missen.

"Natuurlijk was het teleurstellend, maar ik heb geen zin meer om me er druk om te maken. Ik kan er maar beter om lachten. Het is gewoon - ik weet het niet. Het zal niet mogen, denk ik. Het is jammer, want ik had graag een podium voor mijzelf en het team willen scoren, maar dat is nog niet gebeurd", aldus Hülkenberg.

Terwijl het makkelijk zou zijn voor een coureur om de moed te laten zinken, heeft Nico de strijd voor een podiumplek nog niet opgegeven: "Er zijn een paar races geweest waar ik zeker op het podium had kunnen staan, maar ik had pech. Ik weet niet waarom. Maar ik ga daar niet meer over treuren en zeggen dat ik de grote pechvogel ben. Het hoort bij het leven, hopelijk lacht het geluk mij ooit toe."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Gold Member

Hij komt juist bij renault, als mc laren een belg aantrekt. Dit wil dan zeggen dat renault, op 1 team na, het beste team is..... ;-)

0 11-01-2017 14:16:40
Misjab
Gold Member

Ja is helemaal waar. De hulk is de meest naast de pot pissende coureur van de F1. Hoevaak hij al BIJNA een topzitje heeft gehad. En het is nog niet afgelopen; nu naar renault (en daardoor dus inderdaad niet naar merc), en dan srapt nu ook de baas van dat team op, wat helemaal geen goed teken is dat die renault voorin zou gaan rijden. Vrees dus dat zn pech zo doorgaat

0 11-01-2017 18:20:48
;