Menu
© Mercedes
Nieuws

Zanardi: "Mercedes had voor Rossi moeten kiezen"

5 reacties | 1611x gelezen
10-01-2017 16:41

EvDelft | Alessandro Zanardi, voormalig Formule 1-coureur voor Lotus en Williams, is van mening dat Mercedes een dappere keuze had moeten maken en Valentino Rossi naast Lewis Hamilton had moeten laten debuteren in 2017.

Bron: PaddockTalk.com

"Voor mij was Valentino de meest logische keuze geweest", liet de Italiaan weten aan La Gazzetta dello Sport.

Mercedes moest een ingewikkeld plan opstellen om zo Bottas onder zijn contract met Williams vandaan te krijgen, waarbij Felipe Massa uit zijn pensioen teruggehaald moest worden. Waarschijnlijk gaat Paddy Lowe ook naar Williams, in elk geval sneller dan verwacht.

Maar Zanardi is van mening dat de 37 jaar oude flamboyante motorcoureur Rossi een meer opwindende keuze had geweest als vervanger voor Nico Rosberg: "Ik denk dat het perfect had geweest. Zijn komst in de Formule 1 had gezorgd voor veel extra en nieuw publiek. Kun je je voorstellen wat de impact op de media geweest was als Valentino achter het stuur van een Mercedes had gezeten?"

Toch denkt Zanardi dat Valtteri Bottas geen slechte keus is en dat Mercedes in 2017 ook weer erg sterk zal zijn. Ook is hij van mening dat Ferrari niet genoeg kan inlopen op het Duitse team: "Ik denk niet dat Ferrari zich erg veel zal verbeteren. Ik verwacht Lewis als kampioen dit seizoen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Binatang
Silver Member

Ik meen mij te herinneren dat Rossi altijd 0.6 langzamer was dan Schumacher in de Ferrari tijdens tests.

Dus naast een Hamilton zal hij dat ook zo ongeveer zijn, lijkt me.

1 10-01-2017 17:03:38
EvDelft
Moderator

Dan ga je er wel vanuit dat Hamilton net zo snel is als Schumacher in zijn beste periode... Ik weet niet of dat zo is (ze hebben ten slotte nooit in dezelfde auto tegen elkaar gereden).

Ik kan me wel vinden in de redenering van Zanardi omtrent de media, maar ik geloof nooit dat Rossi het beter zou doen dan Bottas...

10-01-2017 17:05:23
Camiel221
Nieuwspress

is dit een te vroege 1 april grap??? Hoe goed rossi is op de motor en wat voor een giga legende hij nu al is. Dat had niks geworden in de F1 hij had met die mercedes wss net aan williams bij kunnen gaan houden. Het is niet aan mercedes om voor nieuw publiek te zorgen. En je sloopt rossi zijn carriere er ook nog mee, hij is bezig met zijn 10de titel te pakken iets waar hij nog maar een paar jaar voor heeft ivm met zijn leeftijd en dan zet je hem in een f1 auto om zijn carriere dramatisch slecht af te sluiten??? WTF hoe denken sommige mensen!?!

0 10-01-2017 17:04:19
f1stevie
Silver Member

en toch vind ik het geen slecht idee, het had Mercedes heel wat aandacht en geld kunnen opbrengen en dan hadden ze kunnen wachten tot volgend jaar om een rijder zonder contract te kiezen... aangezien er veel contracten aflopen in 2017... Massa terug roepen vind ik zoiezo een domme keuze en zeker voor deze prijs, ik heb alle vertrouwen in Bottas (is dit trouwens al bevestigd door Mercedes) hij geeft bewezen heel snel te zijn, maar of hij LH aankan??

0 10-01-2017 17:46:52
Misjab
Gold Member

Hahahaha die italianen. Ja rossi was zeker een flamboyantere keuze geweest en beter voor het media circus.
Maar is wel heel erg naief te denken dat iemand op dieleeftijd nog evenoverstapt en meteeen vooraan mee kan rijden. Het is precies deze italiaanse zelfoverschatting die ferrari de nek om doet. Latenze hem daar maar een stoeltje geven, kunnen wijj ook lachen,

0 11-01-2017 05:51:32
;