Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Torro Rosso is bang dat het de nieuwe auto niet op tijd afkrijgt

1 reactie | 890x gelezen
09-01-2017 19:46

EvDelft | Toro Rosso is van plan het personeel 24 uur per dag, 7 dagen per week te laten werken, gedurende een periode van 4 weken, om zo de auto op tijd af te krijgen voor de eerste test, volgende maand.

Bron: MotorSport.com

In navolging van de nieuwe reglementen in de Formule 1 zullen de auto's er agressiever uit gaan zien en krijgen ze bredere banden, voor- en achtervleugels en zullen ze er in het geheel anders uit gaan zien. De eerste test zal plaatsvinden op Barcelona op 27 februari 2017. Dat is vijf dagen later dan afgelopen jaar, maar de grote veranderingen betekent dat de teams niet alleen met de tijd moeten strijden, maar ook met de compleet nieuwe auto's.

Ook vorig jaar liet Toro Rosso het personeel klokje rond werken, maar dat had te maken met het zeer laat weten welke motor er achterin de wagen kwam te liggen.

Franz Tost, de teambaas, liet weten: "Wat betreft de productie, we moeten een tijdje 24/7 gaan werken. Vanaf half januari tot half februari zullen we drie ploegen hebben werken. Het is een relatief korte periode maar kost een hoop geld."

December en januari zijn kritieke maanden voor de team, want dat is waar de productie werkelijk plaatsvindt. Echter, de teams willen de ontwerpers zoveel mogelijk tijd geven voordat de auto gebouwd wordt, zodat de auto zo goed mogelijk zal zijn. Dat maakt het schema erg krap en Tost denkt dat het op deze manier haalbaar moet zijn.

Tost: "Het wordt lastig wanneer de afdeling ærodynamica de tekeningen niet wil vrijgeven om er nog een dag naar te kijken. Het wordt dan erg krap maar het levert wel een betere auto op. Elk jaar is het hetzelfde liedje. Niets verandert. Zolang je in de windtunnel kan blijven en onderzoek kan blijven doen, kun je blijven ontwikkelen en dus een betere auto bouwen. Dat is echter het verschil met een klein team. Als wij de deadline bereikt hebben, moeten we verder gaan met bouwen, anders dan kunnen we niet rijden."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Binatang
Silver Member

Aaah, daar is ie weer.
Elk jaar een bericht je dat de auto waarschijnlijk niet op tijd klaar is.

Er is er altijd wel eentje die dit naar buiten brengt. hahaha

0 10-01-2017 17:06:04
;