Menu
© Mercedes
Nieuws

Brawn: De Formule 1 is stuurloos

1 reactie | 1341x gelezen
08-01-2017 10:26

EvDelft | Ross Brawn is van mening dat het grootste probleem dat de Formule 1 momenteel heeft, het gebrek aan visie en strategie voor de lange termijn is door diegenen die de touwtjes in handen hebben.

Bron: F1i.com

Brawn was in gesprek met Jennie Gow van ESPN. Voor de Brit was strategie het enige waar hij rekening mee hield als hij een beslissing maakte. Hij is dan ook van mening dat een betere structuur goed is voor de sport: "De Formule 1 heeft een plan nodig. Één van de frustraties de ik heb is dat er nooit een plan lijkt te zijn. Alles is zo reactief. Ik denk dat het goed zou zijn voor de Formule 1 een strategie uit te stippelen en kijken waar het over drie of vijf jaar wil zijn."

Tevens gaf Brawn toe dat de aanpak van Bernie Ecclestone totaal anders is dan hoe hij het zou doen, hoewel hij niet zeker weet of hij het beter zou kunnen: "Bernie geeft enorm veel om de sport en het is duidelijk dat hij ook de commerciële zaken in gedachten heeft. Hij wil zoveel mogelijk verdienen voor de teams en aandeelhouders. Ik zou wellicht doorslaan naar de andere kant, wellicht ben ik te gestructureerd en pragmatisch, en mijn aanpak zou niet correct zijn."

Ook liet Brawn weten dat hij in het verleden verschillende keren geprobeerd heeft zijn visie te delen met Ecclestone, om hem zo een andere kant van het verhaal te laten zien. Dat is altijd ijdel gebleven: "Ik heb hem vaak verteld hoe ik denk. Ik zal hem wellicht af en toe raar hebben doen opkijken, want ik bemoeide me er gewoon mee, terwijl niemand dat deed. Wellicht heb ik hem nog geïrriteerd, ook."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

JanTod
Silver Member

Een landhuisbewoner en een garagist. Ecclestone zou Brawn hoogsten als klant verwelkomen en een klant moet zich niet met het beleid van de garage bemoeien. Dus wegwezen Ross! kom terug, als Bernie het in zijn rug heeft gekregen omdat hij op zijn leeftijd te zwaar getild heeft..................

Groetsels,

Jan Tod

0 08-01-2017 13:51:10
;