Menu
© Ferrari

Raikkonen verloor 3 tiende per ronde na aanraking met Rosberg

2 reacties | 945x gelezen
03-10-2016 17:00

Camiel221 | Ferrari heeft bekend gemaakt dat Kimi Räikkönen zijn auto drie tiende per ronde langzamer was geworden na de aanraking met Nico Rosberg tijden de GP van Maleisië.

Bron: Motorsport.com

Rosberg maakte een wilde inhaalactie in bocht twee om langs Kimi Räikkönen te komen. Deze inhaalactie leverde Nico een tijdstraf van tien seconden op. Mede doordat Kimi zijn auto beschadigd was kon Nico het gat naar Kimi vergroten naar 12 seconden, genoeg om de derde plek veilig te stellen.

Ferrari teambaas Maurizio Arrivabene heeft bekend gemaakt dat Kimi weinig hoop had om het gat naar Rosberg binnen de tien seconden te houden. Dit kwam omdat de auto van Kimi steeds meer last kreeg van de beschadigingen. De Italiaan vertelde: ‘’Tijdens de aanraking met Nico verloor hij (Kimi red.) een gedeelte van de vloer en van de voorvleugel. Volgens onze berekeningen verloor hij ongeveer 10 punten aan downforce. Het was dus onmogelijk voor hem om Nico bij te houden in deze situatie. Ondanks alles maakte hij zelfs met een beschadigde auto nog goede rondetijden. We hebben ons best gedaan om hem te helpen, zelfs met de strategie. Alleen deden de concurrenten dat ook. Als we agressief waren, waren zij dat ook gingen we juist langzamer dan deden zij dat ook. Het is jammer dat Kimi het podium niet op kon, maar na de schade aan de auto waren de anderen gewoon niet bij te houden.

Volgens berekeningen staat drie punten aan downforce gelijk aan een tiende van een seconde. Tien punten aan downforce is dus iets meer dan drie tienden van een seconde.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Ik denk dat ze hier nogal overdrijven om het grote verlies (30 punten op RB) wat goed te praten. Lijkt me geloofwaardiger dat ROS (ook) wat schade had, want elke mercedes is gewoon veel sneller dan elke ferrari op het moment en ROS liep maar heel langzaam weg van RAI.

Ferrai had gewoon een heel slecht weekend : autos toch niet snel genoeg (terwijl het er nog op leek dat dit circuit hun beter lag dan RB), Vettel die het verprutst en Kimi die op zn minst 2 maal loopt te slapen (bij deze inhaal actie en daarvoor toen max hem meteen voorbij ging na de SC).

De strijd met RB om de 2e plaats is nou wel gestreden en verloren lijkt me.

0 04-10-2016 07:58:13
EvDelft
Moderator

Rosberg had ook schade, maar dat was na de botsing met Vettel. Hij zei dat zijn auto niet meer 100% goed stuurde.

0 04-10-2016 09:24:34
;